Den siste målgangen


Litt vemodig, men mest godt: Her går Dag Torulf fram til premieutdelingen for siste gang. Publikum hyllet veteranen da premiene ble delt ut etter løpet. Aller viktigst for ham er å vite at hundene har hatt det bra under løpet.

IMG_5765

Applausen er stor i det navnet hans blir ropt op og han går fram for å motta premien. I forkant av prisutdelingen til kjørerne som hadde fullført det 1068 kilometer lange løpet, hadde kulturminister Linda Hoftstad Helleland lovpriset Finnmarksløpet som idrettsarrangement og folkefest.

Det siste Finnmarksløpet skulle bli et tøft løp for Dag Torulf og de andre deltakerne. I skrivende stund har 20 – nesten halvparten – av de 43 deltakerne meldt pass underveis. Det har vært krevende værforhold med varierende temperaturer, og sterk vind og fokk i fjellene langs Tanadalen. Det siste gjorde at flere spann snudde og kjørte tilbake til sjekkpunkt Sirbma.

IMG_5757

Dag Torulf sammen med Berhard Schuchert, som ble årets beste utenlandske kjører. Alle foto: Eirik Palm

De få som fortsatte trakk til sist det lengste strået, og konkurrerte om førsteplassen til det siste. Det var også her sjansen til å nå topp-5 forsvant. For spannet sin del måte i tillegg to hunder tas ut av løpet på grunn av såre poter (Petoska) og hevelse i ett bein (Risk).

Det er ikke for ingenting at Dag Torulf fikk en utmerkelse i Iditarod for suverent hundehold, og dyrevelferd har hele tiden stått høyt når an har kjørt. Også om det har kostet plasser. Underveis har han stoppe mange ganger for å snacke slik at de fikk nok næring og holdt vekta, og på sjekkpunkt har han sittet/ligget og massert hundene sine slik at de skal restitueres raskt. Det gikk også derfor ekstra tid i Sirbma.

”Det viktigste er å kjøre et godt løp for alle. Hundene skal ha hatt det bra i konkurransen”, sier Dag Torulf etter målgang.

Målgangen ser du her:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F280545662015927%2Fvideos%2F1387089494694866%2F&show_text=0&width=560«>

De 10 hundene som kjørte inn til mål var derfor i god form etter målgang. Kanskje litt trøtt, men likevel i god form, ifølge veterinærene.

IMG_5717

Liten prat etter målgang med Malin Eklund og  Jõrg Bungard, som har kjøpt Kara og Risk.

 

”Jeg er litt trøtt Det har jo bare vært halvannen time med søvn i natt”, gliser han før han skal frem og motta premien. Natt til lørdag klokka 5.11, med Vilja og Stallo i led, kom han inn til full musikk i Alta sentrum, mens speaker Trond Anton Andersen ramset opp bragdene hans: To ganger Norgesmester i begrenset klasse, fullført Iditarod og veteran gjennom 32 år.

Det har også vært klart at hundene skulle selge etter løpet. Pågangen har vært stor, og nå er spannet spredt. Kara og Risk blir svenske og drar til Arjeplog, mens Chevy blir med i et spann på Østlandet.

Vi kommer tilbake til hundenes nye hjem. Nå er det bankett. Den siste.

-eirikpalm-

One response to “Den siste målgangen

  1. Gratulere så mye, Dag Torulf Olsen, med et flott løp, en fantastisk karriere og du er en stor ambassadør for Finnmark

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s