Forsøker å klatre


 

IMG_5659.JPG

Vilja og Stallo trekker spannet med seg opp den siste bakken før sjekkpunkt Karasjok. Alle foto: Eirik Palm

 

Mer enn en tredel av årets kjørere i Finnmarksløpet har til nå brutt. Dag Torulf kom inn som nummer 15, og har en liten mulighet til å klare en 11. plass. Noe bedre skal i hvert fall holde hardt.

Spannet ankom sjekkpunkt Karasjok fredag klokka 10.50, og har 4 timer og 59 minutter obligatorisk hviletid her før det kan fortsette mot Jotka og målgang i Alta.

Toget for å klare topp 5 gikk i Sirma, og sannsynligvis er det heller ikke mulig å komme blant de ti beste i årets løp, hvor 15 av 43 kjørere til nå har brutt. Det er imidlertid en mulighet for at han kan avslutte karrieren som langdistanse hundekjører med en 11. plass. Da skal han imidlertid kjøre godt og være litt heldig.

IMG_5647

Dag Torulf ankommer Karasjok.

Foran ham inn til Karasjok kom Christian Høy Knudsen, Espen Sønvisen Bech, Bernhard Schuchert og Yngve Fagerli. Sistnevnte kan kjøre ut tidligst klokka 14.22 mens Høy Knudsen har starttid 15.59

 

Dag Torulf har hvilt litt lenger enn Høy Knudsen, og kan derfor starte ut 15.49.

Det var kaldt og klart vær da Dag Torulf startet ut fra sjekkpunkt Levajok klokka 3.48 i natt, etter en hvil på 5 timer og ett minutt. Været har igjen skiftet, og på vei oppover Tanadalen har temperaturen steget. Underveis har han snacket hundene godt for å gi dem drivstoff og sikre vekta. Vekta kan nemlig ødelegge løpet for hundekjørere. Er hunden blitt for tynn, blir den tatt ut, og flere har derfor tidligere brutt i Karasjok. Dette er også en faktor som kan spille inn for hvilken plassering Dag Torulf kan oppnå.

IMG_5667

Hundene får snacking etter å ha ankommet Karasjok. Nå er det en liten pause.

Hundene har nå tilbakelagt 935 kilometer. Snittfarta på siste legg har vært 11,9 km/t ifølge offisielle tall fra Finnmarksløpet, men Dag Torulf selv er ikke tilfreds med farta nå.

 

”Det er en kjempeflott såle, men jeg får dem ikke opp fart”, sier han om turen langs elva.

Nå gjenstår to legg; Karasjok – Jotka på 84 kilometer og Jotka – Alta på 50 kilometer. I skrivende stund har seks spann satt av gårde. 15 spann har brutt.

-eirikpalm-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s