Avsted med 14 hunder


 

Dag Torulf fortsetter med samtlige hunder i spannet. Fem over fem i morges startet han ut fra sjekkpunkt Neiden. Samtlige av hundene er i god form. Det samme er kjøreren.

Mens Jo Are Brennodden og Alf-Einar Hernes kjørte rett igjennom, har de fleste valgt å ta langhvlen på sjekkpunktet. Bak seg har de 388 kilometer, og foran venter leggene Neiden – Vaggetem (78 km) og Vaggetem – Kirkenes (87 km).

«Det er egentlig nå det starter», konstaterte Dag Torulf før han startet på nattmorgenen etter å ha tatt den obligatoriske  16 timershvilen.

SBDE3483

Klokka har passert 4, stellet er unnagjort og sokkene settes på før avgang. Her er det Stripa som får fottøy. Alle foto: Eirik Palm

Fremdeles  gjenstår 680 kilometer, og flere spann er nå nede i 10 hunder. For Dag Torulf er det også i år viktig at flest mulig av hundene kommer i mål, og han holder derfor tempoet moderat.

Etter at han kom inn fem over ett natt til tirsdag har han fôret og stelt hundene, spist godt og sovet noen timer før han ble vekket i går kveld for en ny runde med fôring og hundestell. Deretter har han sovet fram til halv to før forberedelsene til fortsettelsen har startet. Kvart på fem i morges var hundene klare, og et kvarter senere forlot han sjekkpunktet.

ResultaterNeiden1

Slik var fasiten klokka 6.30 i morges.

Dag Torulf kjørte ut som nummer 24, men noen av kjørerne foran har foreløpig ikke tatt ut den obligatoriske 16-timershvilen. Brennodden og Hernes har i skrivende stund ankommet sjekkpunkt Øvre Pasvik , og sannsynligvis vil flere av kjørerne vente med langhvilen til Kirkenes.

-eirikpalm-

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s