Heftig ferd over fjellet


IMG_2501

Inne på sjekkpunktet er hundene førstepri. Når de har fått sitt, kan Dag Torulf tenke på seg selv. Alle foto: Eirik Palm

Dag Torulf kom inn til sjekkpunkt Levajok 1 som nummer 17, klokka 6.52 i morges. Turen over fjellet var tøff, med mye ploging for de som kjørte fremst.

8 timer og 24 minutter brukte han fra Skoganvarre. Oppe på fjellet snødde det og sporene ble fort gjensnødd. Det var mye ploging og farta svært lav, forteller han. Underveis byttet han og Ronny Frydenlund om å dra, mens de som kom lenger bak kunne holde høyere fart.

IMG_2500

Lederne Kara og Vilja får stell.

Totalt har han en gangtid på 16 timer og 10 minutter nå. Dag Torulf kjørte først ut fra Skoganvarre etter en stopp på 3 timer og 3 minutter, og gangtiden til Levajok 1 var 8 timer og 24 minutter.

Han er registrert inn 28 minutter minutter etter Lasse Austgarden, som var først inn til Levajok 1 klokka 6.24.

Jahnsen var den første inn til Levajok 1, og registrerte seg før han tok med en høyball og kjørte videre for å ligge på sporet. Klokka var da 6.36. Siden Jahnsen har kjørt ut, leder han også løpet for øyeblikket.

IMG_2502

Ankomst Levajok 1 etter feden over gaisene.

Det var for øvrig tett mellom spannene tidlig på søndagsmorgenen. Mellom Petter Jahnsen og Dag Torulf ligger Lasse Austgarden, Ronny Frydenlund, Ola Brenodden Sunde, Niklas Rogne, Kristian Walseth, Kristoffer Halvorsen, Thomas Wærner, Petter Karlsson, Marit Beate Kasin, Hugo Hansen, Kenneth Nilsen, Yngve Fagerli, Roy-Åge Jensen Ugseth og Leif Herleiksplass.

Nå er det hvil i Levajok. Hundene har fått mat og stell, Dag har fått seg mat og purker og sover i campingvogna til ferden fortsetter.

192 kilometer av løpet er nå unnagjort. Neste sjekkpunkt er Tana. Avstanden dit er 100 kilometer.

-eirikpalm-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s