Det siste langdraget er unnagjort


spann-dag

I helga ble det siste langdraget unnagjort. Nå gjenstår det småtrening før Finnmarksløpet. Deretter selges alle hundene og konkurranseutstyret.

Først en rask tur ut på vidda: Det ble samme ruta som helga i forveien, med start ved Jotkavann, Jotka, kryssing av Iesjávri, Øvre Mollisjok, Hundevidda, Ravnastua, Ássebákti og langpause ved Beaivvasgieddi, hvor det var overnatting for de firbeinte ute på plassen mens de tobeinte tok køysengene inne i hytta.

 

350 km

Planen var å starte grytidlig neste morgen, men et kraftig snøfall fredag kveld og utover lørdagen førte til at avgangen ble utsatt til det var lyst. Deretter startet blodslitet med grynning hele veien til Suosjavrre og videre til Øvre Mollisjok.  Herfra var det heldigvis skuterspor å kjøre på slik at turen de siste milene ble lettere. Uansett; da spannene var vel nede ved parkeringsplassen igjen, var klokka rukket å bli 20.spann-foran

Vel fremme ved kennelen på Veslemoen ble det tidlig kveld etter fôringa, men allerede neste morgen var det stemning for ny tur, og hundene ble fôret og vannet før de ble spent fast til lina for 50 kilometers tur oppover Gukkesgurra og tilbake.

Til sammen ble det cirka 350 kilometer denne helga. Hundene er nå i langdistansemodus og Dag Torulf er på vei inn i bobla si, hvor han pleier å være før konkurransene.spann-2

”Det var fantastisk god trening å bryne psyken på. Nå er det bare småkjøring, hundene skal fôres opp, og det ser bra ut. Ingen skader, ingenting. Det er en god følelse”, sier Dag Torulf, som har tatt ut laget på 14 som skal trekke sleden gjennom Finnmark i midten av mars.

 

Selger alt

Dette var det siste langdraget, det vil si det er ett igjen: FL1000. Dette er avslutningen, og etter målgang selges hundene. Da er alt til salgs, og karrieren som konkurransekjører over.

I den forrige posten skrev vi at det FL 2017 blir det siste. Allerede har folk begynt å ringe for å høre om kjøp av hunder.

Det er viktig for meg at hundene får et godt og aktivt liv videre

”Jeg har sagt at det er første mann til mølla. Men det er viktig for meg at hundene får et godt og aktivt liv videre”, sier Dag Torulf.img_2183

Det er et topplag, hvor alle har en eller flere 1000-kilometre i Finnmarksløpet bak seg. 12 av de 16 som selges, gikk dessuten i mål i det 1600 kilometer lange Iditarod-løpet, mens én (Vilja) fullførte Yukon Quest, og var med på sikre hundekjøreren tittelen ”Rookie of the Year”. Hundene som ble satt ut under Iditarod, ble friskmeldt av veterinærene etter tre ti seks timer, men så lenge hadde ikke Dag Torulf tid til å vente. Hundene holder vekta godt og går raskt ned til hvilepuls.

 

Lagt ned mye

Det er lagt ned mye tid og penger over mange år. Hundene er håndplukket, og Dag Torulf er ikke mer beskjeden enn at han fastslår at det faktisk er avl som ligger mange år fram i tid.

AM_start_willow_døa

Fra restarten i Willow i 2016. 

De fleste er også ledere, de er tøffe og robuste hunder som har ligget på Sennalandet og trent i all slags vær.

Et drømmescenario er å få solgt hele spannet til en konkurransekjører, for det er et konkurransespann, men mest sannsynlig selges spannet delt.

Men først av alt handler det om det siste løpet, og målet er å være blant de fem første. Dessuten skal flest mulig av de 14 hundene som deltar i år, være med over målstreken. Det er en fin avslutning.

-eirikpalm-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s