Sleden som gjorde løpet lettere


Fra restarten i Willow. Teamet og ikke minst Dag Torulf er svært fornøyd med OT-sleden.

Fra restarten i Willow. Teamet og ikke minst Dag Torulf er svært fornøyd med OT-sleden.

 

OT-sleden vakte stor interesse blant hundekjørerne under Iditarod. For Dag Torulf Olsen gjorde den det lettere å gjennomføre verdens tøffeste hundesledeløp. Og i år var det ekstra tøft.

Det er sommer i Finnmark, og bortsett fra noen korte treningsturer langs veien som snor seg oppover Kvalsunddalen i Vest-Finnmark, er det sommerferie.

I mars kjørte Dag Torulf inn til mål i Nome etter å ha tilbakelagt 1600 kilometer i «The Last Great Race». Det endte på 30. plass, og underveis i løpet kjempet han om tittelen «Rookie of the Year» – årets nykomling. På bildet gir han en high five til handler Karl-Erik Andersen i det han setter ut fra restarten i Willow for å fullføre drømmen om Iditarod. 2016-utgaven ble ekstra krevende, fastslår han og gir sleden mye av æren for at debuten ble så bra.

Alt ser klart ut før konkurransen starter for alvor.

Alt ser klart ut før konkurransen starter for alvor.

– Sleden er enkel å styre, også med mye last i, og trailer bak hadde et leddet dragsystem som gjorde at den fulgte lett etter. Dette merket jeg spesielt når jeg kjørte ned den utfordrende løypa gjennom Rainy Pass. Her måtte man virkelig ha tunga rett i munnen og virkelig være konsentrert. Jeg kjørte forbi flere spann som hadde ødelagte- og tildels knuste sleder, sier Dag Torulf.

 

Hundekjøreren fra Hammerfest og Kvalsund har holdt på med hundekjøring i 30 år, og sier dette er den beste og mest robuste sleden han har kjørt. Den har et funksjonelt sledetrekk, en bremsematte med et unikt oppheng som er lett å ta opp og ned, og konteineren på hengeren er enkel å ta av og på, den er lett å justere, og behagelig å sitte på.

– Størrelsen er perfekt, og den ble lagt merke til av flere Iditarod-kjørere. Den vakte stor oppsikt i Alaska, fortsetter han og legger til at han synes det er rart at det ikke er flere som har fått øynene opp for sleden.

– Jeg er glad jeg valgte akkurat denne, når jeg så hvor mange av kjørerne som fikk ødelagt sledene sine. Dette er en slede man kan ha i mange, mange år.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s