Møt Iditarod-spannet


Karl-Erik, Nikolai og Dag Torulf fremme ved kennelen på Veslemoen. 28. april blir det hundekjøring for alle. Foto: Eirik Palm

Karl-Erik, Nikolai og Dag Torulf fremme ved kennelen på Veslemoen. 28. april blir det hundekjøring for alle.
Foto: Eirik Palm

Iditarod-spannet venter på store og små om ettermiddagen, den 28. april. For femte gang har vi aktivitetsdag for barn og handikappede, og denne gangen er også valpekullet som ble unnfanget i Iditarod med.

 

Det har blitt tradisjon om våren å avslutte sesongen med lek og moro, og klokka 16 om torsdagen er spannet på plass ved alpinhuset oppe på Prærien. Her kommer det til å være fire spann og forhåpentligvis kommer hundespannene til å gå i ett. I tillegg vanker det pølser og, kakao og varm toddy.

 

Flest mulig

I tillegg inviterer vi alle sponsorene våre, som har stått bak oss på veien til Iditarod 2016. Uten dem hadde vi ikke greid et så stort økonomisk løft.

-Vi håper på masse folk, og kommer til å holde på så lenge det er folk der. Nå er det lyst om kveldene, så det er ikke noe problem, sier Dag Torulf.

Årsaken til at han velger å ha det på en torsdag er 1. maihelga, som er utfartshelg. Dermed håper han flest mulig får sjansen til å være med og kjøre hund.

Vi skulle gjerne hatt det på Storvannet, men det er bare slush under den tynne skorpa, og vi kan ikke ha hundene gående der. Vi må være sikre på at vi får godt underlag, derfor Prærien, sier han.

Dag Torulf har fremdeles Iditarod i kroppen.  Foto: Eirik Palm

Dag Torulf har fremdeles Iditarod i kroppen.
Foto: Eirik Palm

Made in Iditarod

I tillegg til hundene som gikk verdens lengste og tøffeste hundeløp, skal valpekullet til Shaien og Petoska med. De to ble paret like før Yukon Quest, og Shaien fullførte dermed Iditarod-løpet med valper i magen. Også Petoska gikk i mål, og begge ble brukt som ledere i Iditarod 2016.

Det var en stor begivenhet å få valpene, og sannsynligvis er det gode løpshunder med svært gode gener, men det er klart at de skal selges.

-Valpene har åpnet øynene, de går og er flotte, forteller Dag Torulf.

For tiden er det mange unghunder i spannet. Dag Torulf kjørte i mål med hele valpekullet til Shep, som har flere Iditarod-løp bak seg: Varg, Stallo, Lukas, Chevy og styrk.

 

Fremdeles i kroppen Det er heller ikke gjort over natta å bli ferdig med Iditarod og Alaska. I tre måneder har det handlet om hundekjøring og konkurranse, og løpet var som kjent over 1.600 kilometer langt. Det har vært intenst og det sitter i kroppen. Ofte våkner Dag Torulf om natta og er på et av sjekkpunktene i løpet.

-Å komme hjem har vært greit, men jeg har jo problemer å lande skikkelig. Jeg har litt uro i kroppen. Ellers er det mange som vil prate og høre om løpet. Jeg bruker jo to timer på å gå igjennom byen. Det er artig!

-eirikp-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s