Nå er drømmen oppfylt!


VIDEO: Her kommer Dag Torulf inn til mål i Nome, med Dina og Petoska i led, etter å ha kjørt 1.568 kilometer med spannet. Nå er den 15 år gamle drømmen endelig oppfylt.

Han er sliten etter den lange ferden, men lykkelig.  Dag Torulf ble nummer 30, og brukte 9 dager, 22 timer, 6 minutter og 16 sekunder på turen fra Willow til Nome. I spannet hadde han 12 hunder, og i mål ble han møtt av publikum og handlere og en speaker som ønsker velkommen:

– Hi, welcome to us!

– Thank you! Thank you, strålte han.

AM_målgang_3

I Nome sammen med Nina, som ventet ved målstreken. Foto: Terje Schjelderup, Team Arctic Musher

Dette har vært den tøffeste turen han noen gang har gjort med sine over 30 år med hundekjøring. Iditarod er også verdens lengste og tøffeste hundeløp, hvor kjørerne må klare seg selv, uten hjelp fra egne handlere. Han har heller ikke hatt mulighet til å være i kontakt med omverden, og har ikke visst med sikkerhet hvor andre kjørere har vært i løypa, annet enn informasjonen har han fått på sjekkpunktene.

(Video: Terje Schjelderup, Team Arctic Musher)

Målet var å bli Rookie of the Year. Det klarte verken Dag Torulf eller Lars Monsen som han har kappkjørt med ved sjekkpunkt Safety, men han gjennomførte og han gjorde det med et stort spann. Lars Monsen kjørte inn som nummer 29, 14 minutter og 15 sekunder foran.

(Video: Terje Schjelderup, Team Arctic Musher)

Dag Torulf har også kjørt fra legender i sporet, og holdt tritt med verdenseliten. Derfor har det vært et godt løp og en stor prestasjon.

AM_målgang_12

Rutinen: Hundene skamroses og får belønning etter å ha kommet i mål. Foto: Terje Schjelderup, Team Arctic Musher

Rutinen i mål er å passe på å gi hundene skamros og belønning (snacking) i massevis. Siden får de hvile. Det får også den nordligste hundekjøreren i Iditarod 2016- før banketten til helga.

Men først er det den obligatoriske kontrollen etter målgang.

(Video: Terje Schjelderup, Team Arctic Musher)

–eirikp–

 

 

 

 

9 responses to “Nå er drømmen oppfylt!

  1. Gratulere så masse med flott resultat,fantastisk jobb av deg, huskyheltene dine og teamet ditt,vært så spennende å følge med underveis😀

  2. Fantastisk, gratulerer! Vakkert å se deg og spannet komme i mål på videosnutten. Flott spann, dokker må være bra stolt av hverandre du og hundene. For en opplevelse dette må ha vært og for en slit (vil æ nu tru da).

  3. Tilbaketråkk: – Jeg måtte kaste meg av sleden | arcticmusher·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s