«Bare» 770 km igjen


Dag Torulf hviler nå i Ruby. Det er en fortjent hvil, for da han kom inn hadde han vært ute i 12 timer og 13 minutter.Totalt har han nå tilbakelagt 796 kilometer, og nærmer seg altså et Finnmarksløp.

Og det gjenstår ennå 772 kilometer før målgang i Nome. Mye kan med andre ord skje. Det er plenty med tid til det. Dette løpet er ikke for nybegynnere, og Dag Torulf ligger i fremre del av feltets midtparti.

19 minutter over 4 i natt, norsk tid, kjørte Dag Torulf inn på sjekkpunkt Ruby. Ti minutter før ham kom Lars Monsen og de to har siden hatt stopp i den lille gullgraverbyen ved bredden av Yukon River.

AM-potesjekk_takotna

Poter sjekkes og smøres. Det er viktig at de er myke. Foto: Terje Schjelderup

16 av de 80 kjørerne som fremdeles er med i konkurransen, har nå tat den obligatoriske 8-timerhvilen, enten i Ruby eller Galena.

Lenger fremme i løypa kjører Robert Sørlie og Ralph Johannesen som henholdsvis nummer 5 og 7. Ingen av de to har tatt 8-timersen.

Joar Leifseth Ulsom hviler i Galena, mens Sigrid Ekran og Geir Idar Hjelvik er på vei som nummer 23 og 24.

Sigrid Ekran tok ut tre nye hunder under 8-timershvilen i Ruby, og kjører nå med 10.

Videoen viser Dag Torulf i det han kjører ut fra Takotna tidligere i uka.Totalt har han nå nesten 64 timer effektiv kjøring bak seg.  Sniffarten hans mellom sjekkpunktene har vært mellom 17,6 og 10,6 km/t. Snittet er nå 7,4 km/t.

Konkurrentene hans, de andre rookiene har i snitt holdt 13,0 km/t (Geir Idar Hjelvik), 12,4 km/t (Cody Strathe) og 12,4 km/t (Lars Monsen).

Det er ikke utenkelig at Dag Torulf nå velger å gjøre seg ferdig med 8-timershvilen sin, slik at han står friere til å kjøre gjennom sjekkpunkt.

Spennende blir et også se om han fortsetter med 14 hunder. Det kommer derfor først en oppdatering om hver enkelt av de norske kjørerne når Dag Torulf har startet ut fra Ruby.

Tore Albrigtsen nærmer seg nå sjekkpunkt Ruby.

 

route_northern1

De norske kjørerne befinner seg nå mellom Ruby og Galena.

Siden vi er ved Yukon River: Yukon betyr «stor elv» på gwich’in-språket. Navnet passer godt, for den er 3.700 kilometer lang og begynner i Rocky Mountains, Canada og munner ut i Beringhavet. Det samlede nedbørsområdet er ikke mindre enn 832.700 kvadratkilometer, så her har det rent mye vann.

–eirikp–

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s