Nå spiser Dag kilometre


AM_start_willow_døa

Dag Torulf har hatt bra driv i løypa siden han kjørte ut fra sjekkpunkt Rohn. Her er det high five med Karl-Erik Andersen på vei ut fra Willow. Foto: Dag Øyvind Askheim

Dag Torulf er nå i godt driv på vei mot sjekkpunkt Nikolai. Han har fremdeles 70 kilometer igjen, men har klatret opp. I skrivende stund holder han cirka 15 km/t. Spørsmålet nå er hvor lenge han stopper på sjekkpunkt Nikolai.

Lars Monsen har «ligget i sporet» noen timer, mens Dag Torulf har tatt en liten stopp en drøy kilometer etter å ha passert ham. Stansen har vært kort og Dag har sannsynligvis snacket hundene (gitt dem påfyll med noen godbiter), før han kjørte videre.

Siden siste sjekkpunkt har spannet vårt holdt en snittfart på 11,8 km/t.  Når dette skrives holder han en fart på cirka 15 km/t, og det kan se ut som om han har giret opp.

Han har for øyeblikket tilbakelagt 359 kilometer siden han kjørte ut fra Willow søndag, og har hvilt godt etter å ha passert Rainy Pass.

12-13 kilometer lenger frem ligger Geir Idar Hjelvik og ytterligere 15 kilometer foran der igjen Cody Strathe. De to rookiene valgte begge å bare bruke noen minutter på sjekkpunkt Rohn før de kjørte videre, og vil sannsynligvis trenge å stoppe om ikke så lenge. Det viser at Dag Torulf, som tok nesten 7 timer i Rohn, i høyeste grad er med i kampen om å bli årets rookie.

Men han kjører taktisk. Styrken hans ligger i å øke trøkket med en jevn kjøring og spise kilometre når han har unnagjort en viss del av løypa.

Lenger fremme har Brent Sass satt av en hund og kjørt videre fra Nikolai. Nestemann, Noah Burmeister brukte en halvtime før han fortsatte ut. Andre har valgt å hvile her. Spørsmålet er hva Dag Torulf velger, og hvor lenge han eventuelt blir.

Forholdene er gode. Det har vært forholdsvis varmt med temperatur like under null grader, men framover blir det kaldere, og i Nikolai er det -15,5 grader celsius. Det er bra for hundene.

Kjørerne må ta to obligatoriske hviler underveis, en 8-timers og en 24-timers.

I Willow har handlerne Karl-Erik og Nikolai (ja, det neste sjekkpunktet har samme navn) hentet hver sin snøskuter for å kjøre mot Nome, hvor løpet avsluttes.

AM_willow_skuter_døa

Karl-Erik og Nikolai er klar for avreise, mens Nina ønsker god tur. Foto: Dag Øyvind Askheim

Situasjonen for de norske hundekjørerne er for øyeblikket som følger (ved sjekkpunktet vil rekkefølgen endre seg):

11. Robert Sørlie (15 hunder)
15. Kjetil Reitan (15 hunder)
28. Sigrid Ekran (13 hunder)
29. Geir Idar Hjelvik (16 hunder)
31. Ralph Johannesen (16 hunder)
33. Joar Leifseth Ulsom (16 hunder)
42. Lars Monsen (16 hunder)
47. Dag Torulf Olsen (15 hunder)
56. Tore Albrigtsen (15 hunder)

Tre kjørere er nå ute. Den siste er Zoya DeNure, som måtte gi seg i Rainy Pass.

–eirikp–

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s