En gledelig overraskelse


dag øyvind

Gjensyn: Dag Torulf og Dag Øyvind foran konkurransesleden. Foto: Karl-Erik Andersen

Noen ganger skjer ting som du ikke hadde ventet, men som gjør deg desto mer glad. For mange år siden stilte Dag Torulf opp som handler for Dag Øyvind, slik at han skulle få drømmen om å kjøre Finnmarksløpet, oppfylt.Han lovte å gjengjelde tjenesten, og nå er han på plass i Alaska.

Vi skal mange år tilbake (hvor mange kommer vi ikke på i farten), da kjæresten til Dag Øyvind Askheim hadde turnustiden i Hammerfest etter endt utdanning. Slik ble Dag Torulf og Dag Øyvind kjent.

Dag Øyvind hadde en stor drøm om å kjøre Finnmarksløpet, lånte litt utstyr her og litt der, men kom seg ikke noen vei. Dag Torulf hadde et mellomår, og hadde ikke det rette spannet, me de to trente sammen.

– Jeg tenkte at dette var han eneste mulighet til å kjøre løpet, så jeg sa ‘kjør du, så tar jeg handlingen’, forteller Dag Torulf.

Og slik ble det.

Dag Øyvind kvitterte med å si at ‘hvis du kjører Iditarod, så skal jeg handle for deg’.

Så gikk årene – det ene etter det andre – og Dag Torulf hørte ikke noe fra Dag Øyvind, før sist sommer, da telefonen plutselig ringte. Han hadde fått med seg nyheten, og fortalte at han kommer over og tar seg en måned fri for å handle for Dag Torulf, og at han dekker alt selv som gjengjeldelse for hjelpen under Finnmarksløpet.

Er ikke det en fin historie?

Og her er de to kameratene, Dag Torulf og Dag Øyvind, som til daglig jobber i DNV i Oslo. Dermed har Dag Torulf solid hjelp under løpet.

AM_pakking

Dag Øyvind sørger for bilder til arcticmusher.com, mens Nina gjør klart utstyret til konkurransesleden. Foto: Karl-Erik Andersen

Vi som er med i Team Arctic Musher under Iditarod 2016 er:

  • Dag Torulf Olsen
  • Karl-Erik Andersen
  • Nikolai Olsen
  • Irene Olsen
  • Dag Øyvind Askheim
  • Nina Knudsen
  • Birger Altmann
  • Eirik Palm – arcticmusher.com

I kveld ved midnatt, norsk tid, smeller det i Willow. Da er det restart og blodig alvor. Dag Torulf er altså start nummer 35, og etter den seremonielle starter i Anchorage sentrum lørdag, har teamgjengen som er på plass, pakket og klargjort utstyr. Søndag morgen (i ettermiddag/kveld, norsk tid) kjørte de til byen noen mil nord for Anchorage.

Like over klokka ett natt til mandag, norsk tid, kjører Dag Torulf ut fra Willow.

–eirikp–

AM_fotomodell

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s