Pakker sleden og syr klær


men at work

Karl-Erik og Dag Torulf i dyp konsentrasjon ved symaskinen. Mange reklameeffekter skal på kjøreklærne. Foto: Dag Øyvind Askheim

Det er ikke mye obligatorisk utstyr som skal ned i sleden under Iditarod-løpet. Tirsdag pakket Dag Torulf og Karl-Erik sledene til løpet. I mellomtiden kjører trailere timevis for å hente snø til starten.

Nedtellingen fortsetter, og nå er det bare fire dager igjen til starten i Anchorage. Det er lite som minner om hundekjøring, og om dagen er det varmegrader i byen, hvor den seremonielle starten går. I mangel på snø har trailere kjørt helt nord til Fairbanks for å hente snø. Kjøretiden er om lag sju timer, men det er få alternativer om starten skal gå i Anchorage.

Denali

Karl-Erik før den siste treningsturen i indre strøk tidlig denne uka. Foto: Dag Torulf Olsen

Og det skal den. Dag Torulf og Karl-Erik kom til havnebyen tidligere denne uka, og har nå base hos Lisa Seifart i byen fram til starten lørdag. Onsdag skal hundene til den siste veterinærsjekken før løpet, og torsdag bli det autografskriving og startbankett på Millennium Alaskan Hotel midt i sentrum.

– Det blir smekkfullt. Hele dagen går, med 4-5 timer autografskriving, forteller Dag Torulf.

På kvelden får han også vite hvem som skal sitte på med ham i det han kjører ut av byen med tusenvis av mennesker langs løypa heier ham av gårde.

Tirsdag gjorde de klar sledene som skal brukes. Den ene skal fraktes med fly til et sjekkpunkt.

foring 2

Fôring av hunder hjemme hos Lisa Seifart i Anchorage. Foto: Dag Øyvind Askheim

– Jeg pakker slik jeg skal ha det i sleden. Det er jo ikke så mye obligatorisk utstyr som i Finnmarksløpet. Her er det bare ei svær øks, ei helt uhåndterlig ei, åtte sokker per hund, førstehjelpsutstyr, truger og noe annet. Ellers tar jeg med ekstra klær, ekstra sko i tilfelle jeg går igjennom i ei elv, og på noen stasjoner er det fløyet ut ekstra klesskift. Så er det dekken til hundene, og mye mat. Jeg har en startsekk jeg skal ha med, så sleden blir nok full, sier Dag Torulf.

I tillegg har det vært en del håndarbeid de siste dagene, blant annet med å sy reklameeffektene på utstyret.

– Ellers er jeg klar.

Tirsdag møtte han Robert Sørlie, en av til sammen åtte nordmenn som stiller til start på Iditarod i år.

Målet til Dag Torulf er som kjent å bli Rookie of the Year. Under kan du forresten tippe på hvor høyt kan klarer å komme på resultatlista.

–eirikp–

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s