Tenker tipping med «grom» leiebil i premie


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag Torulf i treningsløypene i Alaska. Om mindre enn en uke er han igang med verdens lengste og tøffeste hundeløp. Nå tenker sponsorer konkurranse rundt løpet. Foto: Karl-Erik Andersen

AVIS hiver seg med i tippingen og vurderer konkurranse om plasseringen til Dag Torulf i Iditarod 2016. Og premien – en grom leiebil en weekend – er det ingenting å si på.
 Lørdag kveld klokka 21, norsk tid går den seremonielle starten for Iditarod 2016 i Anchorage. Dagen etter er det re-start i Willow, og da er løpet igang for alvor.

AVIS er en av sponsorene våre under verdens tøffeste og lengste hundesledeløp i Alaska, og kommer til å følge Iditarod og Team Arctic Musher – Hammerfestspannet nøye.

dag 3

Avis hjelper blant annet til med kjøretøy i forbindelse med Iditarod-deltakelsen. Her er Dag Torulf dagen før han startet fra Hammerfest. Foto: Karl-Erik Andersen

 

– Vår avdeling i Alta har i mange år (cirka 8) støttet Finnmarksløpet, hvor også de «langveisfarende» har deltatt. Så med det engasjementet som er vist av teamet, synes vi det falt naturlig for oss å kunne bidra med støtte til en «link» på den adre siden av klode, sier daglig leder Per Ivan Lund.

Han understreker at dette ikke går på bekostning av engasjementet i Finnmarksløpet, men at firmet er med begge steder.

– Det er også en fin måte å bekjentgjøre lokalt hos oss at det var personer fra vår landsdel som bidro til starte av dette løpet i Alaska. Jeg personlig kjente ikke til historien før jeg fikk den fortalt for noen måneder siden. Men avgjørende for oss var engasjement Dag Torulf har vist lokalt i Hammerfest med tanke på å stille opp på Storvannet med hunder og slede til glede for barn, unge og andre som setter stor pris på en kjøretur med hundespannet. Det er en forutsetning at en slik aktivitet blir gjentatt også i år, sier Per Ivan.

Team Arctic Musher har allerede satt igang en uformell tippekonkurranse.
Per Ivan Lund røper at AVIS tenker en egen konkurranse.
– Ja, vi vurderer å legge ut en konkurranse på Facebook-siden vår. Kanskje premien vil kunne bli en «grom» leiebil en weekend, sier han.

 

– Hvilke forventninger har du til løpet?

– Jeg forventer selvfølgelig at vi har en vinner som kommer hjem til Hammerfest. Når vi ser på engasjement og pågangsmot, så er ette noe vi unner teamet. Kanskje et vinnerteam vil sette Hammerfest og FL på kartet for alle i Alaska, som deltar, slik at vi neste år ser en strøm av hundekjørere som kommer til oss for å delta.

Målsetningen til Dag Torulf er å kjøre inn som «Rookie of the Year» – årets nykommer, som vil være en bragd. Dag Torulf mener det er godt innenfor rekkevidde, og kommer til å kjøre smart. Det er også forventninger ordfører Alf E. Jakobsen deler.

Et flott resultat dersom spannet kunne bli årets beste førstegangskjører. Spannet har gode lederhunder og samlet sett veldig flinke hunder og en veldig dyktig og utholdende og smart kjører i Dag Torulf, som har en god siste del av løpene han har deltatt i tidligere, sier Alf E. Jakobsen.

–eirikp–

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s