Tipp: Hvor høyt opp greier Dag Torulf å komme?


Dag Torulf har mange i ryggen. Hammerfest kommune har bestemt seg for å støtte oss med 50.000 kroner til. Vi er takknemlig. Foto: Karl-Erik Andersen

Dag Torulf har mange i ryggen. Hammerfest kommune har bestemt seg for å støtte oss med 50.000 kroner til. Vi er takknemlig. Foto: Birger Altmann

I dag er det én uke igjen til starten!  Ordføreren i Hammerfest stiller seg i rekken blant dem som heier på Dag Torulf i verdens tøffeste hundeløp. Vi håper på mange heiarop på ferden fra Anchorage til Nome.

Team Arctic Musher – Hammerfestspannet er gode ambassadører, fastslår ordføreren i Hammerfest.

Hammerfest kommune tildelte 17. mai i fjor idrettssipendet til Dag Torulf og teamet. 29. januar i år vedtok formannskapet i tillegg å støtte teamet med  50.000 kroner  ekstra «til å delta i verdens lengste, tøffeste og mest profilerte hundesledeløp i Alaska den 5. mars 2016».

«Vi ønsker dere lykke til», heter det i brevet fra ordføreren og formannskapet.

 

Arctic Musher – Hammerfestspannet er en god ambassadør

 

Vi har stilt ordfører Alf E. Jakobsen 4 spørsmål:

Alf E. Jakobsen var på plass og ønsket oss lykke til, før teamet reiste fra Hammerfet i januar. Foto: Karl-Erik Andersen

Alf E. Jakobsen var på plass og ønsket oss lykke til, før teamet reiste fra Hammerfet i januar. Foto: Karl-Erik Andersen

1. Hvorfor velger Hammerfest kommune å støtte teamet under Iditarod 2016?

– Vi velger å støtte teamet fordi Arctic Musher – Hammerfestspannet er en god ambassadør for Hammerfest, enten det er i Finnmarksløpet eller som denne gangen ute i den store verden. De stiller opp lokalt med spannet eksempelvis får å kjøre unger/funksjonshemmede ved ulike anledninger blant annet på Storvannet. Dag Torulf og teamet ofrer mye for å få et godt resultat og det koster å drive med hundekjøring i forhold til andre sportsgrener. Iditarod-deltakelse er et minne for livet og Hammerfestspannet kan nå høyt opp på resultatlisten dersom alt klaffer, svarer han.

2. Bruker Hammerfest kommune løpet til å markedsføre seg regionalt eller nasjonalt?

– Normalt ikke på denne måten med ekstra sponsing utover Idrettsstipendmidler.

3. Har dere noen aktiviteter i kommunen knyttet til løpet? F.eks. veddemål om tid (dager, timer og minutter) og plassering?

– ‪Vi har ikke hatt dette, men det er en god ide vi bør vurdere?‬

4. Hvilke forventninger har du? ‬

–  Et flott resultat dersom spannet kunne bli årets beste førstegangskjører. Spannet har gode lederhunder og samlet sett veldig flinke hunder og en veldig dyktig og utholdende og smart kjører i Dag Torulf, som har en god siste del av løpene han har deltatt i tidligere, sier Alf E. Jakobsen.

Avtemning
Ja, hvor høyt på lista greier vi å komme? 85 hundekjørere stiller til start om én uke (fem har trukket seg). Nå kan du tippe: Hvor høyt opp mener du det er realistisk at vi greier å komme.

-eirikp-

One response to “Tipp: Hvor høyt opp greier Dag Torulf å komme?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s