Pakke, pakke, pakke


AM FOR

Depotsekker til løpet. Rimelig mange, ikke sant?

Her er maten som skal fortæres under Iditarod. I dag var pakkingen ferdig og nå er den levert til løpsarrangøren. Mye arbeid? Javisst. Det tok noen timer, men nå er det gjort.

AM SKRIK

Skrik: Utrolig mange sekker som er pakket og lastet opp.

På hytta i Windy Creek i Fairbanks går livet sin vante gang, med trening, pakking, forbedring av utstyr og vitser. Stemningen er det ingenting å si på, men nå setter Birger kursen mot Norge igjen etter å ha hjulpet til i over ei uke.

De siste dagene har de pakket både egne depotsekker og depotsekker til Tore Albrigtsen som for tiden kjører Yukon Quest. Dag Torulf er veldig fornøyd med hundefôret.

Sist helg var han på langdrag med Birger, hvor de tilbakela 160 kilometer med en pause på seks timer underveis. Nå planlegger han langdrag sammen med Ken Andersson, eieren av Windy Creek. Selv pleier Anderson å være borte i et døgn under trening, og planen er å kjøre i området White Mountains.

 

AM BIRGER OG KARL

Uten mat og drikke, duger helten(e) ikke: Birger og Karl-Erik. Foto: Dag Torulf Olen

I mellomtiden jobber frivillige med forberedelsene til løpet. 1.400 kasser med brennstoff som hundekjørerne bruker til brenneren for å varme opp vann, ble nylig pakket og klargjort ved Airland Transport i Anchorage, og i forrige uke sto frivillige på for å pakke halm. Hundene hviler på halm underveis i pausene ved løypa eller på sjekkpunktene.

Nedtellingen fortsetter, og nå er det 19 dager igjen.

-eirikp-

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s