Tom Frode er 285 km fra mål


Trail elevation map

Tom Frode Johansen hviler for øyeblikket i Carmacks. Nå gjenstår 285 kilometer til målgang. Tore Albrigtsen ligger mellom Scroggie Creek og Pelly Crossing. Arrangøren varierer retningen i løpet, og kartet viser den motsatte ruta.

Tom Frode har nå tatt en stopp på sjekkpunkt Carmacks. Det skal et jordskjelv til for at han ikke blir beste rookie, men klarer han å rappe sjetteplassen fra Torsten Kohnert?

Tom Frode Johansen ankom sjekkpunkt Carmacks to timer og 38 minutter etter Torsten Kohnert. Det betyr at avstanden mellom de to har økt det siste døgnet. De to ankom Stepping Stone med én time og 32 minutters mellomrom. Neste sjekkpunkt, Pelly Crossing i går, var avstanden kortet ned til i én time og 21 minutter, men ved McCabe kom Tom Frode inn to timer og 24 minutter etter Kohnert.

Dette har sammenheng med at han har hvilt ekstra. I Pelly Crossing stoppet han i fem timer og 29 minutter. Kohnert kjørte ut etter en stopp på fire timer og 32 minutter.

Tom Johansen 2

Tom Frode Johansen

Nå gjenstår bare ett sjekkpunkt før lyngsværingen er i mål i Yukon Quest 2016; sjekkpunkt Braeburn. Avstanden dit er 124 kilometer. Derfra er det 161 kilometer til målgang.

Men løpet trenger ikke være kjørt for kampen om sjetteplassen. Tom Frode har generelt kjørt raskere enn Kohnert, og har holdt en snittfart i løpet på 12,55 kilometer i timen gjennom løpet. Kohnerts snittfart har vært 12,22.

Det er også klart at Hugh Neff vinner løpet, og kommer til å passere målstreken i løpet av kvelden, norsk tid. Bak kommer sannsynligvis Brent Sass og Allen Moore til å kjempe om andreplassen, men de følgende er Matt Hall og Ed Hopkins før svensken og nordmannen (eller bli det omvendt?)

Torsten Kohnert kjørte ut fra Carmacks i 17-tida, norsk tid, og holdt 9,9 kilometer i timen langs Yukon River.

Lenger bak er Tore Albrigtsen vel 60 kilometer unna Stepping Stone Hospitality Stop. Tore ligger stadig på 18. plass, og som vi skrev i går, er dette oppvarmingen til Yukon Quest. Mens han kjører har Dag Torulf, Karl-Erik og Birger pakket depot for ham.

Det har nå gått åtte dager og 20 timer siden starten av Yukon Quest.

-eirikp-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s