Fra Yukon Quest til Iditarod


 

image

Tore Albrigtsen på vei ut fra start i Yukon Quest 6. februar. Når han er i mål, skal han gjøre seg klar til Iditarod. Foto: Birger Altmann

 

Mens Tom Frode er på hjul etter spannet foran, bruker Tore Yukon Quest som oppvarming til Iditarod. Depoet sørger teamet vårt for.

Men først til det pågående løpet: Tom Frode Johansen ankom søndag kveld sjekkpunkt Pelly Crossing etter et kort legg på 51 kilometer fra Stepping Stone. Kjøreren fra Lyngen er stadig nummer sju, men ser sjansen for å avansere. Da Torstein Kohnert som holder 6.plassen, kjørte ut fra Stepping Stone, heiv seg rundt og kjørte ut like etter. Kohnert har stoppet på Pelly Crossing, og det er derfor spennende å se hva lyngsværingen gjør. Tom Frode ankom sjekkpunktet en time og 17 minutter etter svensken. Fra Pelly til McCabe, som er neste sjekkpunkt, er det 53 kilometer.

YQ map 2

Tore Albrigtsen fra Tromsø har vært igang en stund etter den obligatoriske 36-timershvilen, og nå nå over midtveis mellom Dawson og  Han måtte sette igjen nok en hun i Dawson og kjører nå med 11.

Tore har det travelt i Alaska og Yukon, og stiller også til start i Iditarod 5. mars. Forhåpentligvis har han hvilt utfør starten. I mellomtiden, mens han kjører YQ – og mellom treningsøktene – hjelper Birger, Karl-Erik og Dag Torulf til med pakkingen av depot til storløpet. Mandag skal depotsekkene leveres inn og lagres før løpet, før de kjøres ut til sjekkpunktene.

Trening ved Fairbanks: Langdrag light med to spann. Dag Toulf og Birger er fornøyd med kjøringen. Foto: Birger Altmann

Dag Torulf og Birger hadde for øvrig en bra treningstur med overnatting i skogen i helga. 160 kilometer ble tilbakelagt med innlagt seks timers hvil for å få kjørt litt langdrag og pusset på rutinene. Hundene falt godt til ro under campingen, karene er veldig fornøyd og vil nok gjøre flere langdrag.

image

På nattmorgenen før kjøring videre. Dag Toulf planlegger flere langdrag. Foto: Birger Altmann

Tilbake til Yukon Quest: Hugh Neff kjører hardt og ligger fremst, med Allen Moore og Brent Sass ikke lang etter.

-eirikp–

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s