Fire sjekkpunkter igjen før mål


YQ kart

Tom Frode Johansen ligger i den tredje klynga før mål. Tore Albrigtsen ligger sammen med to andre spann i den siste.

Tom Frode Johansen fra Lyngen holder høyere snittfart enn konkurrenten foran, og har spist seg innpå. Like før klokka 14, norsk tid ankom han sjekkpunkt Stepping Stone Hospitality Stop etter å ha kjørt 1.092 kilometer.

Tom Frode ankom sjekkpunkt Scroggie Creek drøye 38 minutter etter Torstein Kohnert, og har så langt hatt en snittfart på 12,9 kilometer i timen. Tilsvarende for svensken er 12,6 kilometer i timen.

Lyngsværingen startet også ut fra Dawson med 13 hunder, én mer enn Kohnert.

Like før klokka 14 ankom han sjekkpunkt Stepping Stone. Oppdateringene fra Canada er mangelfulle, og det er for øyeblikket uklart hvor stor avstanden er i minutter for øyeblikket. Akkurat nå er begge på sjekkpunktet, og det blir spennende å se hvor lenge de har pause før de fortsetter.

Det gjenstår nå fire sjekkpunkter før målgang for de to, og den taktiske kjøringen blir nå enda viktigere. I tillegg er det viktig å ta godt vare på hudene, som får fôr og væske, hvile, potesalve og massasje. Trolig blir de firbeinte også sjekket av veterinærer.

image

Tom Frode Johansen gjør så langt en knakende god debut i Yukon Quest. Foto: Birger Altmann

Tom Frode holdt godt driv inn mot sjekkpunkt Stepping Stone Hospitality Stop, og GPS-målingen viste at han holdt en fart på 15 kilometer i timen. Terrenget er selvsagt til hjelp ved at det går slakt nedover før det flater ut på Pelly River.

En stund i løpet begynte Yuka Honda, Seth Barnes og Mike Ellis begynt å hale innpå, og ankom ifølge løpsloggen Scroggie mellom seks og ni minutter etter ham. Tom Frode har imidlertid kjørt godt i natt, og avstanden bak har igjen økt. Dersom dataene fra rennledelsen er korrekt, kan de tre sannsynligvis også hatt en lengre stopp i Scroggie.

Her er hviletiden til Tom Frode Johansen så langt:

Two Rivers         38 min.

Mile 101             4 t. 16 min.

Central                 8 min.

Circle City            6 t. 14 min.

Eagle                     5 t. 50 min

Dawson               36 t.

Tore Amundsen har den obligatoriske hvilen i Dawson City, og kom inn som nummer 18. Han har nå tilbakelagt 824 kilometer, og har en gjennomsnittshastighet under kjøring på 11,72 kilometer i timen. Det er ventet at han vil forlate Dawson i ettermiddag, norsk tid. Avstanden til Pelly, neste sjekkpunkt, er 51 kilometer.

Det er klart at det står mellom Brent Sass, Hugh Neff og kanskje Allen Moore. Det er stadig Sass som leder løpet, men Neff kjørte ut fra Carmack bare 13 minutter etter ham, og jakter åpenbart gullet. Det to har nå henholdsvis 11 og 10 hunder i draget. Carmacks er det nest siste sjekkpunktet før målgang, og det blir etter alt å dømme et race mot mål.

I tillegg har den tredje kjøreren forlatt løpet. Tony Angelo fra Fairbanks ble ufrivillig tatt ut av løpet av arrangøren etter ankomsten til Dawson. Avgjørelsen er tatt av løpslederen av hensyn til kjørerens og hundenes beste, heter det offisielt fra Yukon Quest. De understreker at avgjørelsen ikke er tatt på grunn av mislighold av- eller brudd på regelverket.

Løpet har nå pågått i 7 dager og 18 timer.

-eirikp-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s