Kjøre åtte timer – sove ute – kjøre videre


Dag Torulf sover ute med hundene etter åtte timer med kjøring. Foto: Karl-Erik Andersen

Dag Torulf sover ute med hundene etter åtte timer med kjøring. Foto: Karl-Erik Andersen

Nå er det bare tre uker igjen! Det markeres med et mellomstort langdrag og overnatting ute, under stjerneklar Alaska-himmel. Her har gutta krøpet inn i soveposen, og rundt dem ligger hundene og dormer.

Spannet er ankret opp og hundene har fått halm og dekken. Foto: Karl-Erik Andersen

Spannet er ankret opp og hundene har fått halm og dekken. Foto: Karl-Erik Andersen

Dag Torulf og Birger er ute i skogen, et sted mellom Windy Creek og White Mountains, og trener på «langdrag light». Treningen er effektiv, og planen har var å kjøre i åtte timer, hvile i seks og så kjøre nye åtte timer. I tillegg til selve treningen, venner de seg til det som snart kommer til å bli hverdagen. I dag er det nøyaktig tre uker igjen til starten for Iditarod 2016, og Dag Torulf vil ikke ha noen overraskelser.

Været ved Fairbanks er bra, det er en svak vind og temperaturen varierer mellom fire og ni kuldegrader. Hundene ligger på halm slik at de har et luftlag mellom pelsen og snøen, og over seg har de nye dekken.

Karl-Erik rapporterer at hundene har slått seg fint til ro, og at alle trives.

Brenneren klargjøres. Snart er det fôr å få. Foto: Karl-Erik Andersen

Brenneren klargjøres. Snart er det fôr å få. Foto: Karl-Erik Andersen

Dag Toulf har tent brenneren og tint snø, og hundene får fôret blandet i varmt vann, slik at de både får væske og næring. Kosten på en slik tur er en blanding av kjøtt og tørrfôr. Han laget foret slik han gjør det på løp.

I dag ble det kunngjort av Iditarod Trail Committee at den seremonielle starten av det 44. løpet blir lørdag den 5. mars klokka 10, lokal tid. Restarten skjer i Willow søndag 6. mars kl 14. Forholdene i Anchorage er ikke så vinterlige som arrangøren ønsker seg, men løpskomiteen skriver at den er sikker på  at det er snø nok til en vellykket og trygg seremoniell start.

Som tilfellet har vært noen år, har vi en jobb å gjøre for å forberede stien for den kommende løp, sier Mark Nordman rennleder i Iditarod.

Når det er sagt, har vi mye bedre snøforhold i Alaska Range og utover, og vi forventer å ha en god trasé for årets konkurrenter, legger han til.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag Torulf og Birger har det helt fint ute i skauen. Nå er det noen timer med søvn, så er det opp og kjøre videre. Foto: Karl-Erik Andersen

 

Ute i skogen får Dag Torulf og Birger testet de nye soveposene som vi har fått av Haglöfs, som sponser Team Arctic Musher – Hammerfestspannet med klær og utstyr, for i natt var det ventet å bli skikkelig kaldt. Ut fra bildene å tyde ser det ikke ut for at de lider noen nød.

Til sist en video fra Alaska Dispatch News: Den seremonielle starten på Iditarod 2015

-eirikp-

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s