Pause i Dawson


Dawson

Tom Frode Johansen er i Canada, og hviler ut i Dawson. Like før klokka fire i ettermiddag, norsk tid ankom han sjekkpunkt Dawson City. Han er stadig nummer 7, og ligger bare én time og 13 minutter bak spannet foran.

Det er Torstein Kohnert, som er nummer 6 i løpet. Debutanten fra Lyngen i Troms er fremdeles beste rookie, og leder med god margin over Seth Barnes som forlot sjekkpunkt Eagle med 11 hunder.

Neste sjekkpunkt er Scroggie Creek, hvor det er ny mulighet til å sette igjen hunder. Avstanden fra Dawson til Scroggie er 159 kilometer, og etterhvert i løpet må hundekjørerne begynne å tenke enda mer taktisk. Det koster mye å kjøre med hunder i sleden, og kjørerne som har ankommet Dawson har lagt mange topper og daler bak seg.

 Tom Frode har nå kjørt 825,4 kilometer.
Lenger bak kommer Tore Albrigtsen fra Tromsø. I skrivende stund har han tilbakelagt 658 kilometer, og Tore nærmer seg grensa til Canada, og bør passere der i løpet av få timer. Det neste sjekkpunktet hans er Clinton Creek Hospitality, og for øyeblikket er han 73 kilometer unna. I spannet nå har han 12 hunder etter at to ble satt igjen på sjekkpunkt Eagle.
YQ map 2

Etter Dawson City blir terrenget igjen jevnere, og den verste klatringen er over.

Løpet ledes av suverene Brent Sass, som kjører på med 14 hunder. Deretter kommer Allen Moore, også  han med 14 i spannet, mens Hugh Neff har tatt ut tre hunder. På 4. og 5. plass er Matt Hall (12 hunder) og Ed Hopkins (13 hunder). Torsten Kohnert ligger foreløpig på 6. plass med 13 hunder, det samme antallet som første rookie; Tom Frode.
-eirikp-

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s