Lyngsværingen klatrer


YQ map 2

Tom Frode befinner seg nå litt over midtveis mellom Slaven’s og Eagle.

Tom Frode Johansen har klatret og ligger nå på sjuende plass etter å ha kjørt ut fra Slaven’s Roadhouse Hospitality. Veteranene i front greier han nok ikke å ta igjen, men han klarer seg bra og er så langt beste rookie.

I tillegg er hundekjøreren fra Furuflaten i Lyngen en av seks som fremdeles 14 hunder i spannet. Én kjører har gitt seg, og de øvrige 16 har måttet sette fra seg hunder. Verst har det gått for veteranen Hank DeBruin, som bare har ni igjen.

Lenger bak, på 20. plass, kommer Tore Albrigtsen fra Tromsø, også han med fullt spann. Tore har hvilt i åtte timer og 40 minutter i Slaven’s. Totalt har han tilbakelagt 437 kilometer så langt.

image

Tom Frode på vei ut fra start. Når dette publiseres har han kjørt i tre dager, tre timer og ti minutter. Foto: Birger Altmann

Tom Frodes hvil varte i seks timer og 14 minutter og tirsdag kveld i halv tolvtiden norsk tid passerte han Trout Creek Hospitality med en fart på 12,7 kilometer i timen. Dette er ikke et offisielt sjekkpunkt i løpet. Han har dermed kjørt 525 kilometer, og nå begynner straks klatringen fra i underkant av 300 meters høyde til om lag 1.000. De neste 390 kilometerne blir svært kupert med store høydeforskjeller. Kanskje er det lurt å holde litt igjen.

Brent Sass leder foreløpig løpet med Allen Moore og Hugh Neff deretter. Han blir også den første av kjørerne som passerer grensa til Canada.

-eirikp-

One response to “Lyngsværingen klatrer

  1. Tilbaketråkk: Stadig beste rookie | arcticmusher·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s