High five, Tore!


image

Tore er på  vei ut fra start. Adrenalinnivået er høyt, og Dag Torulf gir ham en skikkelig high five. Foto: Birger Altmann

Dag Torulf gir en high five til Tore Albrigtsen i det han setter ut fra start på Yukon Quest i går. Vi heier på spannene fra Tromsø og Lyngen! Her er oppdateringen så langt.

Klokka 21 i går kveld, norsk tid, startet kjørerne ut fra Fairbanks. Foran med ligger 1.000 miles, omlag 1.600 kilometer med villmark før de når målstreken i Whitehorse, Yukon, Canada.

YQmap

Løypekart over Yukon Quest.

En liten oppklaring allerede nå, siden det er mange norske aviser – både rikspresse og lokale – som later til å tro at en mile er 1.850 meter. Det er feil med mindre vi snakker om en nautisk mil, men vi befinner oss på landjorda, og én mile er 1.609 meter. Dermed skulle den kollektive, norske misforståelsen være oppklart.

Tilbake til starten: Det var folksomt i startområdet og langs løypa, med folk som heiet spannene avgårde. Team Arctic Musher var rikelig representert under starten av det tradisjonsrike hundeløpet:  Dag Torulf, Karl-Erik og Birger ikledd Arctic Musher-luhkkaer (tøft, ikke sant?).

Vi heier på Tore Albrigtsen (49) fra Tromsø og Tom Frode Johansen (54) fra Furuflaten i Lyngen. De to starter som rookier – førstegangskjørere – og har vært en del av selskapet under planleggingen, reisen og oppholdet i Alaska.

image

Her kommer Tom Frode ut fra start. Vi heier! Foto: Birger Altmann

Spannene har passert Two Rivers, som er første sjekkpunkt, og nærmer seg det neste, Mile 101. Mellom første og andre sjekkpunt er det 132 kilometer, mens det neste, Central, ligger bare 53 kilometer unna.

Tore og Tom Frode passertedet første sjekkpunktet, Two Rivers, som henholdsvis nummer ni og ti, og følger hverandre tett. Begge har brukt ti timer og 32 minutter på det første legget. Tre kvarter bak dem kommer Hugh Neff, som kjørte Finnmarksløpet i 2013. Totalt er det 23 deltakere i løpet, hvor det altså  stiller to nordmenn.

image

Team Arctic Musher – Hammerfestspannet er på plass under starten av Yukon Quest: Karl-Erik, Dag Torulf og Birger, alle med Arctic Musher-luhkkaer.

Det første spannet, veteranen Brent Sass passerer sannsynligvis sjekkpunkt Mile 101 tidlig på  ettermiddagen, norsk tid. Kjørerne har også ulik taktikk, og den raskeste, Sebastien Dos Santos Borges var ved første sjekkpunkt allerede etter ni timer. De skal imidlertid kjøre 1.600 kilometer, og mye kommer til å skje underveis. Det er derfor slett ikke sikkert det er det beste å gå for hardt ut.

Tom Frode har for øvrig kennelen Lyngen Outdoor Experience , mens Tore har kennelen Active Tromso.

Til slutt en video fra starten av Yukon Quest i går. Her ser du blant andre Tore og Tom Frode i det de legger på ferden, som skal ende i Canada.

-eirikp-

One response to “High five, Tore!

  1. Tilbaketråkk: Stadig beste rookie | arcticmusher·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s