Shoppedag i husky-hovedstaden


shopper

Med full tralle ut fra supermarkedet. Foto: Karl-Erik Andersen

Alle trenger mat, både to- og firbeinte, så første dag i Alaska ble det shopping: Fulle handlevogner til menneskene og en palle fôr til hundene.

storhandel

Storhandel i dobbel forstand. Foto: Karl-Erik Andersen

hundefor

En palle hundefôr er kjøpt inn. Her er en av mange gode hjelpere i Alaska. Foto: Dag Torulf Olsen

Det er mye som skal på plass etter ankomsten, og snart er det forhåpentligvis klart for de første treningsturene. I mellomtiden gjelder det å etablere seg i basen i Anchorange de kommende ukene. Fredag var en av mange handleturer, og blant annet gikk de tre spannene som har reist sammen, en hel palle med hundefôr. Det lønner seg å handle i store kvanta, så samarbeidet med Tom Frode og Tore er bra på mange måter.

oppvask

God stemning på kjøkkenet med hyggelige folk.

 

middag

Samlet rundt middagsbordet.

 

Det blir nok også en god del trening sammen fram til starten om 42 dager. Dagene går fort nå. Glimt fra basen kommer i løpet av de neste oppdateringene.

Fredagen ble avsluttet med hyggelig middag hos husvertene.

I Alaska er sesongen igang for fullt, og denne helga er det ikke mindre enn tre mellomdistanseløp: The Gin Gin 200, Northers Lights 300 og Two Rivers 200, som alle er kvalifiserende løp til Yukon Quest og Iditarod (avstanden er i miles).

Den kommende uka er det Musher Drawing Banquet i Anchorage

Programmet framover begynner også å bli klart. Torsdag den 3. mars, midt på dagen, er det møte med hundekjørerne før banketten om kvelden, hvor trekningen foregår. Og det kommer til å bli fulle hus.

Anchorage er huskyhovedstaden, og kjørerne de rene rockestjernene. Det ser vi ikke minst på oppslutningen og interessen rundt verdens lengste og tøffeste hundeløp.

Til slutt: Etikk, hundevelferd og -helse er viktigst for Team Arctic Musher – Hammerfestspannet. Men debatten om hundeløp er bra for alaskahuskyer eller ikke pågår stadig. Discovery Channel har tatt opp problemstillingen i denne reportasjen om Iditarod.

-eirikp-

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s