Schnitzel i Frankfurt


ferge_1

Ombord på ferga fra Rødby og en liten matbit. Snart venter Autobahn. Foto: Karl-Erik Andersen

Halv elleve mandag kveld rullet bilen med 40 hunder inn på parkeringsplassen i Frankfurt. Fram til flyavgang onsdag skal teamet bo i hjemmet til en tysk kamerat.

veiviser

165 kilometer igjen til Frankfurt.

Dag Torulf har fått plass hjemme hos Stefan Falter, som har kennel i Pasvik. Her er det stor inngjerding og rikelig med plass for hundene som kan løpe løs før flyturen over Atlanteren.

– Det har gått over all forventning. Jeg har aldri vært på en så lang reise med hundene før, og var litt spent, men det har gått utrolig bra, forteller Dag Torulf i det de parkerer bilen.

Du kan tenke deg; 40 hunder, det har tatt litt tid å stoppe for å lufte alle

ferge_2

Tore og Dag Torulf.

Etter at de byttet bil i Kiruna har de kjørt med bilen til Tore Albrigtsen, fra Tromsø, som også skal kjøre Iditarod-løpet. Det er flere spann fra Nord-Norge og Kiruna som skal delta, og bak i sin bil har de rundt 40 hunder og etter seg en diger henger full av hundesleder og utstyr.

– Du kan tenke deg; 40 hunder, det har tatt litt tid å stoppe for å lufte alle hundene på veien nedover, framholder Dag Torulf.

Turen fra Kiruna til Helsingør ble gjort i et jafs med kjøring på skift og innlagte stopp for lufting, vanning og snacking av hundene. I Helsingør var det avtalt overnatting med Scandic. Så imøtekommende var de på hotellet av de tilbød å ta inn hundene. Følget takket høflig nei og fortalte at hundene var 40 i tallet. Dermed ble løsningen parkeringsplassen i bakgården full av hunder denne natta.

Lufting

Tissepause etter overfarten til Tyskland

Etter frokost neste morgen fortsatte ferden over Øresundbroen og nedover Danmark til ferga ved Rødby og siden Autobahn retning Frankfurt.

 

– Jeg hadde gruet meg til turen, men alt har gått på skinner, vi har funnet flotte plasser hvor har vi fått stoppet og luftet hundene, og magene er fine, og de spiser og drikker.

Mat blir det også i Tyskland. I Frankfurt ventet moren til Stefan Falter med ekte tysk husmannskost.

Så er det bare overfarten igjen, og da er vi der

 

Tirsdag blir en rolig dag, men ut på ettermiddagen blir det full rulle. Da skal reisefølget på flyplassen for å gjøre klar utstyr som skal flys over. Blant annet skal 60 hundebur monteres og klargjøres. Den ene handleren til Mats Pettersson blir igjen for å passe på hundene.

– Så er det bare overfarten igjen, og da er vi der. Vi har noen og tyve timer foran oss på fly nå, sier Dag Torulf.

middag 2

Varm mottakelse med tysk husmannskost. Foto: Karl-Erik Andersen

PS: Middagen tirsdag kveld ble som lovet: Schnitzel og pølser og rødkål. Det var saker for Alaska-farerne.

Og: Karl-Erik hadde bursdag i dag. Dagen ble feiret i bilen med tre land på én dag.

Til sist kobler vi av med en video: Siden det ble husmannskost på turfølget denne kvelden, tar vi en titt på hundematen ved depotene under Iditarod-løpet. Det er utrolig mye fôr som går i løpet av racet, og hundene spiser ikke hva som helst.

-ep-

selfie i bilen

Slik var bursdagsfeiringen til Karl-Erik. Ingenting å si på humøret. Hurra for deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s