Frokost på E-fyran


treff

Dag Torulf sjekker at løpssleden står trygt på hengeren til Tom Frode Johansen. Foto: Karl-Erik Andersen

Søndag morgen var det stopp i Hudiksvall, hvor hundene fikk strekke på beina og snust og luktet litt, og det ble bensinstasjonfrokost på alle. Og plutselig fikk teamet bedre tid.

frokost

Frokost.

Mens hundene tok den i skål på bakken utenfor E 4, fikk Dag Torulf seg kaffe og en matbit inne på stasjonen etter en lang natt i bil. Karene har byttet på å kjøre, og én og annen innlagt powernap på veien sørover har det også blitt (dette er for øvrig Dag Torulf vant til  etter mer enn 30 år med hundekjøring).

Karene har godt driv nedover for å være tidlig ute til flyavgangen som opprinnelig var den 18. januar. Innsjekkingen kommer til å ta tid, siden vi snakker om 17 hunder, sleder og masse utstyr. Og det er flere spann som skal med.

Men nå viser det seg at de kan senke skuldrene fordi de har fått ny flyavhang den 20. januar. Hundene trenger ikke sjekkes inn før klokka 03.00 den 20. og det er dermed er det rikelig med tid til  Frankfurt.

I Tyskland har Dag Torulf fått låne et sju mål stort område, slik at hundene kan løpe litt fritt omkring før flyavgang.

Som tidligere fortalt fikk teamet låne bil av Avis i Hammerfest, og i Kiruna ble det bytte av kjøretøy før Hans Torulf satte snuten nordover med HiLux-en vi fikk låne.

Det snødde litt i natt og med jevne mellomrom ble det tatt korte pauser slik at hundene skulle få gjøre fra seg. Deretter fortsatte ferden.

powernap

Nyoppstått, blid og spent.

I Hudiksvall er omtrent 60 prosent av Frankfurt-turen unnagjort , og teamet holder E4 til Malmø før det fortsetter over til Danmark og deretter E 47 med ferge fra Rødby til Tyskland. Deretter går ferden trolig forbi Hamburg og Hannover.

Det er flere hundekjørere som reiser sammen til Anchorage. I tillegg til Dag Torulf er det Tore Albrigtsen og Tom Frode Johansen fra Norge og Mats Pettersson fra Kiruna.

Underveis er det også nødvendig med en langstopp, med en god natts søvn og tolv timer lufting av hundene.

 

Reisen fortsetter, og vi avslutter denne oppdateringen med Discovery Channel og spørsmålet: Hvorfor alaskahusky?

-ep-

planlegging

Planlegging: I tillegg til Dag Torulf er Tore Albrigtsen, Tom Frode Johansen og Mats Pettersson med i karavanen til Frankfurt. Her er fra oppholdet i Kiruna. Foto: Mats Pettersson

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s