Nå drar vi!


Dag Torulf med ny-sleden før avreise. Foto: Karl-Erik Andersen

Dag Torulf med ny-sleden før avreise. Foto: Karl-Erik Andersen

Fredag morgen setter Dag Torulf avgårde mot eventyret. Torsdag var blant andre ordfører Alf E. Jakobsen innom for å ønske lykke til i verdens lengste og tøffeste hundeløp og høre om ukene som kommer.

Det har vært travelt og mye stress i oppløpet. Før jul tok motoren på bilen farvel, og en ny kom ikke i tiden. Men nå har Avis kommet oss til unnsetning med leiebil og henger (takk!). Det kommer godt med, for fredag går ferden til Frankfurt via Kiruna.

dag 1

Alf E. Jakobsen og Dag Torulf i samtale om det kommende løpet. Foto: Karl-Erik Andersen

Herfra blir det luftbro over Atlanteren fra Frankfurt til Seattle den 18. januar, og på ettermiddagen den 19. er spannet i Anchorage, Alaska.

Oppe hos Harila i Hammerfest, hvor Alf møttes teamet, fortalte Dag Torulf om planlegging og utfordringer. Dette har som sagt vært en drøm i 15 år, og nå – i skrivende stund – er det 51 dager til det smeller og spannet setter ut fra start.

Dagen i dag har vært travel og det er ikke til å stikke under en stol at vi snakker om en mer enn gjennoms nittlig stresset Dag Torulf. Det har vært mange telefoner, eposter og sms-er i løpet av dagen.

I forkant har hundene fått nødvendige vaksiner, nysleden har ankommet og Haglöfs har blitt klessponsor med varme klær og utstyr. I tillegg har det dukket opp arcticmusher-luer, som er å få kjøpt. Her går en del av inntektene til spannet.

Det er også hyggelig at interessen rundt spannet øker, og i dag hadde Finnmark Dagblad en fin sak om oss. Ja, det har vært bratte bakker, men nå bærer det framover i full fart igjen.

Avslutningsvis tar vi en tur gjennom løypa som venter, med Dallas Seavey.

-ep-

Mange telefoner og meldinger i dag. Foto: Karl-Erik Andersen

Mange telefoner og meldinger i dag. Foto: Karl-Erik Andersen

 

 

 

3 responses to “Nå drar vi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s