– Du er på egenhånd


rookie 3

Dag Torulf og de andre førstegangskjørerne ble informert om de alle sider av Iditarod-løpet. Foto: Karl-Erik Andersen

Ganske tøft, men slik er det altså. Lørdag møttes førstegangskjørerne  i Anchorage til den obligatoriske gjennomgangen av løpet. Her fikk Dag Torulf og de andre rookiene blant annet høre at marginene er små.

Arrangøren  er opptatt av sikkerhet og etikk, noe som er veldig bra. Ved siden av å knytte kontakter, ble hundekjørerne bombardert med informasjon om løpet, egne redningslag, veterinærtjeneste og dyrevelferd. I tillegg delte veteraner sine opplevelser og erfaringer med førstegangskjørerne og beskjeden er klar: Mye kan skje, været kan snu seg raskt, og trenger du hjelp kan det i verste fall ta døgn før hjelpen når fram. Du er med andre ord der ute på egenhånd, fikk de høre med referanse til løypa som ender i Nome, forteller Karl-Erik, som er med Dag Torulf i Alaska.

 

rookie 2

Gruppebilde av årets rookier. Lars Monsen er nummer to fra venstre i første rekke. Dag Torulf nummer fem. Foto: Karl-Erik Andersen

Det er det viktigste gjøremålet for turen til Anchorage, hvor også Lars Monsen er å finne blant deltakerne. Monsen har hatt som mål å bli verdens beste hundekjører, men har ikke hatt hellet på sin side under de to siste utgavene av Finnmarksløpet. Nå  satser han tungt på Iditarod.

rookie 4

Hvitbalansen stilles og Dag Toulf blir fotografert for hjemmesiden Iditarod.com. Foto: Karl-Erik Andersen

I Anchorage er også  representanter fra Finnmarksløpet, og Gunnar Nilsen, har flittig delt bilder fra møtet på Facebook.

I tillegg har deltakerne blitt fotografert for hjemmesiden til Iditarod, og etterhvert dukker også vår mann opp med nytt portrett i Musher Profiles på siden.

Til uka starter hjemturen, og da er det bare litt over en måned til hele spannet drar avgårde vestover til sledehundsportens hovedstad.

Til slutt en snutt fra Iditarod: Vi er med sleden til Mitch Seavey i det han kjører ut fra den seremonielle starten i fjor

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s