Hjelp! Hvor er bagasjen?


 

Anchorage_from_Earthquake_Park

Anchorage, Alaska. Foto: Wikipedia

Det ble litt klabb og babb i begynnelsen med bagasje som forsvant, men det ordner seg. Og det skal adskillig mer til for å dempe stemningen. Uansett er Dag Torulf og guttene vel installert i Anchorage etter 30 timers reise.

bagasje

De ventet og ventet og ventet, men ingen kofferter med utstyr dukket opp på samlebåndet etter at Delta-maskinen var losset i kystbyen i Alaska. Det viser seg at kofferter og bager med klær og utstyr har blitt liggende igjen i Minneapolis, noe som førte til en del venting på servicekontoret på flyplassen og telefoner til reiseforsikringsselskapet.

Men det skal adskillig mer til enn som så for å ta ned stemningen, og klokka seks torsdag morgen hadde Karl-Erik satt på kaffen i boligen de holder til i. Sammen med Karl-Erik og Nikolai er Dag Torulf i full gang med å bygge nettverk, og i helga er det obligatoriske rookie-møtet. Samlingen avsluttes med et besøk hos en av Iditarod-veteranene, som skal fortelle om ruta, farer og utfordringer, opplevelser og erfaringer.

I mellomtiden begynner aktiviteten å ta seg opp for alvor. Dag Torulf er en av åtte norske hundekjørere som deltar i Iditarod 2016, og er i tillegg den nordligste av dem alle.

DagTorulf

Karl-Erik, Dag Torulf og Nikolai i hundekjøringens hovedstad.

Alaska Dispatch News skriver 2. desember om en skandinavisk invasjon i år, og lister opp Dag Torulf Olsen, Joar Leifseth Ulsom, Sigrid Ekran, Tore Albrigtsen, Lars Monsen, Ralph Johannessen og Geir Idar Hjelvik. I tillegg stiller Mats Pettersson fra Sverige.

Iditarod er det tøffeste løpet av alle tøffe. Krevende logistikk med å få hunder og utstyr fram og høye kostnader gjør at deltakertallet er begrenset, men i år stiller 86 kjørere til start.

Til sist en liten snutt fra Iditarod: Toughest Race on Earth

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s