Det kribler, det kribler


gardermoen

Karl-Erik, Dag Torulf og Nikolai ved Gardermoen før turen. Foto: Irene Olsen

Det er vel kanskje unødvendig å si at stemningen var på topp da Dag Torulf sjekket inn på Gardermoen grytidlig onsdag morgen. Et par timer etter var han på vingene, og nå er det tid for viktige forberedelser i Alaska.

I skrivende stund er han i Minneapolis, Minnesota og venter på neste fly som tar ham nordvestover.

Nå kribler det etter å se Anchorage med egne øyne og treffe flere hjelpere. Med på turen er Karl-Erik Andersen og Nikolai Olsen og de neste neste dagene blir travle med møter og innkvartering i huset Dag Torulf skal bo i fra midten av januar til starten. Dette blir basen fram til startskuddet på formiddagen lørdag 5. mars. Deretter blir det smått med søvn, hvile og selskap (med unntak av hundene).

Under selve løpet har han ikke lov til å ta imot hjelp fra noen, og må klare seg selv til målstreken. Løpet kan ta alt fra ti dager til to og ei halv uke, og hundekjøreren vet at hundene er viktigst og at de må være friske og i godt hold. Derfor har de også førsteprioritet. Først når alle hundene har fått halm, mat, massasje og dekken, kan hundekjøreren ta seg en hvil.

Det er allerede gjort avtale om pakking av hundefôr til løpet, som legges i  depotsekker, og i tillegg er det nødvendig med et kjøretøy i to måneder for kunne ta med hunder og utstyr og komme seg fra a til b.

Det var en kort oppdatering. De neste dagene kommer mange glimt fra Alaska.

Og igjen: Dette går ikke uten hjelp og heiarop. Del gjerne:)

Til sist et glimt fra Iditarod 2013: I am the weakest link in the dogteam

-ep-

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s