Flere blir med oss til Iditarod


lev 1

Dag Torulf ankommer sjekkpunkt Levajok 2 ti meter bak May-Conny Johansen under FL 1000 i mars 2015. Foto: Eirik Palm

Flere bedrifter  varsler at de vil gå inn som sponsorer, og dermed sikre at Dag Torulf får oppfylt drømmen om å kjøre verdens lengste og tøffeste sledehundløp. Sist ut er Sparebank 1 Nord-Norge.

Banken kommer til å være godt synlig i tiden framover og under løpet. Det samme kommer  Hammerfest Maskinforretning som også har gitt beskjed om at de ønsker å være med på eventyret. I tillegg har Finnmark Dagblad varslet at også de vil gå inn på sponsorsiden.

Iditarod nærmer seg. Selve løpet startet 5. mars neste år, men mandag morgen la Dag Toulf ut på første etappe til Oslo. Derfra går flyet over til USA og Alaska, hvor han skal delta på det obligatoriske rookie-møtet, møtet for førstereisgutter.

Hundekjørerne forplikter seg til løpsreglene nedsatt av styret i Iditarod Trail Committee Inc., 53 i tallet og over 16 A4-sider. Det er kanskje opplagt, men i reglementet fastslår styret at målet med løpet er å finne ut hvilken hundekjører og spann som kan gjennomføre løpet på kortest mulig tid – helt på egen hånd og uten hjelp fra andre. Regelverket strekker seg fra 18 års aldersgrense til hvor og hvordan du har lov til å overnatte under løpet.
Løypa varierer annet hvert år med nord- og sørtraseen, men mangel på snø førte til at kjørerne re-startet i Fairbanks etter den offisielle starten i Anchorage. Kartet under viser 2015-ruta.
2015-iditarod-route
Tirsdag morgen tar flyet av fra Gardermoen med kurs over Atlanteren til USA. Med seg har Dag Torulf første ladning med klær og utstyr som skal oppbevares i Anchorage til han kommer tilbake i midten av januar.
Til slutt en liten snutt fra Iditarod: Vi er med Jeff King ut fra den seremonielle starten
-ep-

One response to “Flere blir med oss til Iditarod

  1. Tilbaketråkk: Det kribler, det kribler | arcticmusher·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s