Strømmer til for å hjelpe


IMG_0928

Dag Torulf på vei inn til sjekkpunkt Neiden 2 under VM i hundekjøring i Finnmarksløpet 2016. Dina og Frikk går i led. Foto: Eirik Palm

Hurra! Responsen har vært overveldende siden vi skrev at Dag Torulf må ta opp lån for å fullføre drømmen om Iditarod, fredag. Mange har hevet seg rundt for å sikre at han får kjørt verdens lengste og tøffeste hundesledeløp.

Accountor Komplett Regnskap Hammerfest, Hammerfest havn, Kvalsund kommune og Turi Josefsen gjennom Skaidi hotel har trådt til og går inn som sponsorer. I tillegg har det kommet positive signaler fra flere bedrifter som ønsker å bli med som sponsor av Team Arctic Musher – Hammerfestspannet.

– Det er helt fantastisk! Jeg blir rørt av dette, sier Dag Torulf etter å ha forberedt helgas messe i Kautokeino, hvor han skal jobbe denne helga. De siste månedene har han gått dobbel- og trippelvakter for å opparbeide seg avspasering og skaffe penger til løpet. Det blir dermed lite søvn når fokuset burde være på forberedelser, planlegging og trening av spannet.

Det er helt fantastisk! Jeg blir rørt av dette

Tirsdag går ferden over til Anchorage for å delta på det obligatoriske rookie-møtet. Her blir Dag Torulf i vel ei uke for å gjøre klar til han kommer tilbake med fullt spann i januar. Deretter foregår treningen i Alaska fram til starten 5. mars 2016.

route_southern

The Last Great Trail: Ruta fra Anchorage til Nome kan variere utfra vær og før, men går i hovedsak slik. Kart: Iditarod.com

Det er derfor nødvendig med et stort budsjett til reise, frakt av utstyr og 16 hunder, opphold, for og hundestell, ivaretakelse av hunder som tas ut underveis, selve løpet og returen med fly tilbake fra Nome til Anchorage etter endt løp. Så kommer returen til Finnmark.

Det er fremdeles langt til budsjettet på en halv million, og han kommer derfor til å fortsette å jobbe for to for å kunne stille til start. Dette har vært den store drømmen, og skal han gjøre det, må det skje nå. De siste årenes resultater i Finnmarksløpet viser også at Team Arctic Musher – Hammerfestspannet er i verdensklasse.

– Jeg vet at jeg har noe der å gjøre. Det er det som driver meg, sa Dag Torulf fredag.

Mange har også støtteerklæringene vært, og etter fredagens innlegg på arcticmusher.com har iFinnmark laget en flott sak om oss (krever innlogging).

– Responsen rører i hjerterota. Det må jeg bare si, sier en takknemlig hundekjører.

Til slutt: En liten smakebit fra Alaska med legenden Jeff King: Holdt tight! Take a wild sled dog ride.

– ep-

One response to “Strømmer til for å hjelpe

  1. Tilbaketråkk: Vil du ha navnet ditt på en hund? | arcticmusher·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s