– Han har gjort livet mitt lysere


Ingrid og Langbein.

Ingrid og Langbein.

Langbein var med på Finnmarksløpet 2015. Nå er hunden med Looney Toons-fjeset og de klare blå øynene pensjonist, og nyter dagene sammen med matmor Ingrid.

langbein_2

Sitte på kommando? Javisst kan jeg det.

Det har hele tiden vært god kjemi mellom Langbein og Ingrid Amundsen mens hun var fast kennelhjelp hos, og da vi måtte ta ham ut av FL 1000 på sjekkpunkt Neiden i mars, var det ingen fare for at han ikke skulle få godt stell.

Langbein er en god og trofast kamerat, og Ingrid har fulgt ham godt opp. Så da spørsmålet om han skulle gi fra seg plassen i spannet til fordel for andre hunder kom opp, var hun ikke sein om å melde seg som ny eier.

Nå er de to ofte å se på tur, og det er tydelig at Langbein trives.

– Han har virkelig gjort mitt liv lysere. Jeg er utrolig glad for at jeg får lov til å ha en sånn kar ilag med meg, og han er en fantastisk turkompis, forteller Ingrid, som fremdeles hjelper til på kennelen ved ledige stunder.

Når hun er på jobb i Hammerfest, holder Langbein fortet. I tillegg har han vært med på jobben hennes, der brukerne har fått bli kjent med ham – og blitt glade i gutten.

I tillegg har han hatt et par gjeteopptredener i spannet. Han sørget for å gi sitt da han deltok på to treningsturer tidligere i år, og gjorde god innsats i seletøyey.

– Ellers trekker han meg har han vært rundt på fjellet, forteller Ingrid.

langbein_3

To gode venner.

Og faktisk: Han har lært å sitte på  kommando nå. Det er ikke hverdagskost for en alaskahusky som har levd mesteparten av livet sitt sammen med flokken ute i hundegården, og er vant til å trekke slede i all slags vær. Også pensjonister lærer, vet vi 🙂

Her er noen glimt fra vennene våre.

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s