To turer om dagen


En glad gutt, uten tvil. Brikkene begyner å falle på plass. Her er det Maya som har styringen i spannet. Foto: Eirik Palm

En glad gutt, uten tvil. Brikkene begyner å falle på plass. Her er det Maya som har styringen i spannet. Foto: Eirik Palm

Vi har fått flere hjelpere, det er høst, og hardtreningen før Iditarod har begynt. Om et par måneder blir det en snartur over til Alaska for å være med på et såkalt rookie-møte for oss ferskinger.

Maya Wisborg B oll har erfaring med hunder fra Svanvik. Foto: Eirik Palm

Maya Wisborg B oll har erfaring med hunder fra Svanvik. Foto: Eirik Palm

Det er i Kvalsunddalen det skjer for tiden. To ganger daglig er spannet på treningstur med firehjulingen på slep. Nå har vi vært så heldig å få hjelp av Maya Wisborg Boll (25) fra Nord-Jylland. I Hammerfest jobber hun på sykehuset, men interessen for hunder og friluftsliv har ført til at hun har funnet veien til kennelen. Ukjent med hunder er hun heller ikke, for i 2009 tok hun ett år på folkehøgskolen i Svanvik. Siden har hun utdannet seg til sykepleier, og turen vi ser bilder fra her, er hennes første- med hundene våre.

I tillegg har vi fått ny kennelhjelp, som vi snart kommer til å presentere. Takk til alle som har delt innlegget og hjulpet oss. Vi er helt avhengige av gode hjelpere for å klare dette.

Det er viktig å få trent mye framover, for tiden går fort. I november er det et møte for førstegangskjørere i Iditarod, og her må Dag Torulf stille. Fram til da har det vært mye forberedelser ved siden av treninga, og mer kommer det til å bli, før kursen settes mot vest i januar.

Å ta med to fulle konkurransesleder og 16 hunder fra Hammerfest til Anchorage krever ufattelig mye logistikk, og løsningen blir trolig å kjøre til Frankfurt og fly derfra til Seattle, før siste flygning opp til Alaska. Dette kommer vi tilbake til, vær trygg.

Stell i hundegården, mens Strid følger med:

Stell i hundegården, mens Strid følger med: «Snart er det min tur.» Foto: Eirik Palm

Vi har også sikret oss en avtale om depot langs løypa fra Anchorage til Nome, og flytransport tilbake igjen.

Vel fremme i Alaska starter en periode med mye trening og de siste forberedelsene før starten går den 5. mars.

Men for tiden er det altså landeveien oppover Kvalsunddalen som gjelder.

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s