Vi er påmeldt!


Ved restarten under Finnmarksløpet 2015. Neste år  blir det start i Alaska.: Eirik Palm

Ved restarten under Finnmarksløpet 2015. Neste år blir det start i Alaska. Foto: Eirik Palm

Som eneste spann fra Finnmark er Arctic Musher – Hammerfestspannet påmeldt til Iditarod 2016. En ny milepæl er passert og drømmen om å kjøre verdens lengste og tøffeste hundesledeløp rykker stadig nærmere.

Startnummeret er ennå ikke klart, men bekreftelsen på at påmeldingen er registrert er mottatt. Det betyr at vi kjører gjennom folkemengden på vei ut av Anchorage mandag om drøye åtte måneder. Deretter venter en distanse som omtrent tilsvarer Nordkapp – Trondheim, hvor hundekjører og spann må klare seg selv.

 Jeg merker at jeg flere ganger daglig er og ser på kartet for å vurdere distanser, eller sjekker påmeldte

Tips og råd

Dag Torulf Olsen og Tore Albrigtsen samarbeider under Iditarod 2016.

Dag Torulf Olsen og Tore Albrigtsen samarbeider under Iditarod 2016.

– Jeg merker at jeg flere ganger daglig er og ser på kartet for å vurdere distanser, eller sjekker påmeldte, sier Dag Torulf.

Denne helga var han i Storsteinnes for å planlegge og få tips og råd fra Tore Albrigtsen, som også har meldt seg på løpet neste år. Albrigtsen har kjørt én gang tidligere, og har fått et kontaktnett. Det er derfor nyttig for oss å samarbeide, og vi har nå en avtale om at samboeren hans, Sandra, skal ta seg av drop dogs – hunder som må tas ut underveis i løpet – samt å sørge for at hundene tas tilbake fra Nome til Anchorage etter målgang.

– Det var en kjempeviktig brikke som kom på plass. I tillegg skal vi gå sammen om å få pakket depotene i Alaska. Det er ikke avklart hvem som skal pakke depotene, men Tore har gode kontakter, sier Dag Torulf, som helga før var over i Sverige for å snakke med en annen erfaren Iditarod-kjører.

Bekreftet

Ruta til Iditaqrod-løpet.

Ruta til Iditaqrod-løpet.

Bekreftelsen om at Arctic Musher – Hammerfestspannet er kvalifisert kom på mail i uka som gikk, sammen med kvittering på at kontingenten på 3.000 dollar er innbetalt.

Nå skjer ting fortløpende, og treningen av hunder starter så snart som mulig. Vi har gjort en del utskiftinger i spannet, og noen har meldt overgang til andre spann som de skal løpe Finnmarksløpet med neste år, mens vi har fått inn nye. Det gjelder å sette sammen et godt lag med spesifiserte egenskaper.

Det er så langt og du kan kjøre inn 10-20-30 spann på et jafs om du har hunder å kjøre med

Første halvdel, helst

Denne helga arrangeres Uptrail, hvor trekningen av startnummer skjer. Dette er en stor happening med grilling og utveksling av erfaringer.

Dag Torulf har ikke noe lykketall, men det er klart at har lyst til å være blant den første halvparten ut når starten går.

– Nei, selvfølgelig har jeg ikke lyst til å starte sist. Alt til midt på treet er jeg kjempefornøyd med. Og det er så langt og du kan kjøre inn 10-20-30 spann på et jafs om du har hunder å kjøre med.

Det er heller sparsomt med info underveis, og mobiltelefonen må ligge igjen. Den eneste informasjonen om andre løpere er når du kvitterer deg inn på sjekkpunktene.

– Det handler om å klare seg selv. Dette er det aller største en hundekjører kan være med på, og det tøffeste løpet i verden. Noen steder er det heller ikke sikkert det er plasser å sove, og du må legge deg sammen med hundene. Da gjelder det å ha en skikkelig god sovepose og en jerven-duk, framholder Dag Torulf.

Nordligste deltaker

I november må han møte i Anchorage som rookie. Deretter drar han over i februar for å forberede løpet videre og trene hundene. I mellomtiden er det travelt her hjemme. Åtte måneder går fort, og pakkingen starter allerede nå.

Dag Torulf Olsen er den eneste fra Finnmark som har meldt seg på Iditarod 2016.

Andre påmeldte norske kjørere er Tore Albrigtsen, Robert Sørlie, Lars Monsen og Ralph Johannessen om finansieringen kommer på plass. I tillegg er det kjørere som ennå ikke er avklart.

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s