Litt kaos før avgang


Dag Torulf må vente på kjøreren foran.  Foto: Eirik Palm

Dag Torulf må vente på Kristian Walseth, som kjører ut like foran. Foto: Eirik Palm

Ved avgang ønsker vi ham god tur og han vinker tilbake. Så må Dag Torulf bråbremse fordi hundene i spannet foran plutselig stopper opp.

Det ble litt kaotisk før avgang, men til sist kunne Dag Torulf forlate Neiden 2 som nummer 12. Her må ha bremse opp for Kristian Walseth som hadde litt problemer med å komme igang.

Klokka 12.55 satte spannet avgårde på vei mot sjekkpunkt Varangerbotn. Legget er 82 kilometer langt, og Dag Torulf er ventet inn i åttetida i kveld.

Før start ble det klart at vi setter Tundra igjen, og fortsetter med ti hunder foran sleden. Dina ble også undersøkt, men er i fin form og går i led sammen med Frikk. Skistaven er funnet fram, og selv om hundekjørerne begynner å bli trøtte er det nå racet starter.

Hundene får smurt potene og  satt på nye sokker. Her er det Frikk sin tur, og han er bare passelig begeistret for fottøy. Foto: Eirik Palm

Hundene får smurt potene og satt på nye sokker. Her er det Frikk sin tur, og han er bare passelig begeistret for fottøy. Foto: Eirik Palm

 

Det er da det også er lett å overse detaljer. I første veterinærsjekken hadde veterinæren satt på en tag på håndtaket på sleden fordi Dina skulle sjekkes på nytt. Denne ble ikke fjernet før hundekjøreren vår selv ble oppmerksom på det like før avgang. Det kunne gitt ham problemer om han hadde kjørt av sted med tag-en.

Så  bærer det av sted oppover elva. Foto: Eirik Palm

Så bærer det av sted oppover elva. Foto: Eirik Palm

Dag Torulf startet samtidig som Kristian Walseth. Ved avgang ønsker vi ham god tur og han vinker tilbake. Så må han bråstoppe fordi hundene i spannet foran plutselig stopper opp.

Sju spann er nå ute. Den siste som brøt var Jo Are Brennodden.

Hundene legger seg rett ned i pausene for å samle krefter, og har hatt fine timer på halmen i sola som skinner over himmelen i Øst-Finnmark.

-ep-

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s