En julefortelling


Dag Torulf sammen med spannet og Dina og Petoska i front.

Dag Torulf sammen med spannet, med Dina og Petoska i front.

Kvikksølvet var midt mellom 20 og 30 minus og små iskrystaller skapte et teppe av dis over landskapet da Dag Torulf og Eirik satte av gårde fra kennelen på Veslemoen.

21 begeistrede hunder var spent fast foran storsleden, og farten var høy i det vi suste inn i et vinterkledt landskap med bjørketrær hvite av rim.

Dag Torulf bak sleden.

Dag Torulf bak sleden.

Med Dina og Petoska i led fulgte vi sporet innover mot Gukkesgurra og oppover dalen sent på ettermiddagen 22. desember. Praten gikk livlig, men når vi holdt munn var det kun en svak lyd av hundepust og hundepoter i snøen. Vi delte på å kjøre, og etter 27 kilometer gjorde vi vending og fulgte samme løypa tilbake. Totalt ble det 5,4 mil denne ettermiddagen/kvelden.

Det er bare to og en halv måned til Finnmarksløpet, og hundene trenes daglig. Allerede klokka fire tidlig neste morgen skulle Dag Torulf og hundene på en 12 mil lang treningstur i et annet spor spannet bruker.

Men først var det juletradisjonene, og en av dem er ny halm i huset til hver av hundene. rimfrostEtter å ha spent dem løs, tatt av selene og satt dem fast utenfor hundehusene, fikk de firbeinte god mat og nytt underlag å ligge på før de gikk til ro. Bildet av Viper som ligger og dormer, taler for seg.

Hundene er i svært god form, og snart starter utvelgelsen av de 14 som skal stille til start under VM i langdistanse hundesledekjøring i Alta 7. mars. Noen av de erfarne er selvskrevne, og i februar skal unghundene testes.

Viper ligger og døser, god og mett og på ny halm. Nå er det jul.

Viper ligger og døser, god og mett og på ny halm. Nå er det jul.

Det er også viktig å følge opp helstilstanden til hundene, og i romjula ble det tur til veterinær og hundekiropraktor, hvor de fikk vaksine og behandling. Veterinæren syntes for øvrig at er i godt hold, så dette ser lovende ut.

-ep-

Eirik og Dag Torulf etter friske 5,4 mil.

Eirik og Dag Torulf etter friske 5,4 mil.

Julestemning i spannet.

Julestemning i spannet.

Juletradisjon på kennelen: Etter treningsturen får undene ny halm å ligge på.

Juletradisjon på kennelen: Etter treningsturen får undene ny halm å ligge på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s