Frost drar til Svalbard


paring hoved

I august flytter Frost til Svalbard, hvor hun skal bli medlem i spannet til Team Hegle i Bolterdalen, en sidedal til Adventdalen.

Med seg har hun valper i magen. Det blir med andre ord mange hunder med gener fra Arctic Musher – Hammerfestspannet som etterhvert løper rundt på tundraen 1.200 kilometer fra Nordpolen. Det synes vi er flott! Vi vet også at Frost er i de beste hender. Sosialt blir det også, siden Team Hegle deler hundegård med Team Novus.

Frost

Frost

Shep

Shep

Frost (t.v.) ble i juli paret med Shep, og i august drar hun med flyet sammen med Eirik opp til Spitsbergen, hvor hun blir overlevert. Til høsten kommer valpekullet.

Shep (5) er kjøpt fra Alaska, og har gått to Iditarod-løp i tillegg til to FL 1000.

Frost er tre år gammel og har deltatt i Finnmarksløpet, hvor hun har tilbakelagt både 500 og 1.000 kilometeren uten å pådra seg skader. Under veterinærtjenesten under Finnmarksløpet i 2013 mente veterinæren faktisk at hun kunne lagt ut på ei ny hundremil.

I tillegg til å ha en flott og tett pels, kjennetegnes hun ved god fysisk form og god psyke, og hun lytter nøye når du prater til henne under kjøring. Vi ser aldri slak line bak henne, det betyr at hun gjør sin del av jobben – og hun gjør det med glede.

Vi kommer til å følge Frosts ferd til Svalbard.

-ep-

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s