God stemning etter tøff tur


Neiden_front

Humøret er på topp og formen god etter dagens dramtiske fall på glattisen. Det var dette som førte til at Dag Torulf måtte ta ut tre hunder fra Finnmarksløpet.

Spannet tar nå den obligatoriske 16-timershvilen i Neiden. Dag Torulf har sovet tre timer, og planlegger et par timer til før han må begynne å massere hundene og gjøre dem klar til fortsettelsen. I to-tida i natt setter han sannsynligvis av gårde.

Blankpolert

Men turen fra Tana til Neiden kunne blitt fatal for spannet.

– Da vi kom kjørende ved Karlebotn var det blankpolert stålis. Det var som en bob-bane, rapporterer han fra Neiden.

Mens han passerte Karlebotn observerte han spor ned til bygda. Han vurderte det imidlertid som en lokal trasé og ville være sikker på å følge riktig løype. Med ett ble spannet tatt av sidevind og feid overende. Da sleden falt, ble hundene dratt med og flere av dem slo kollbøtte. Hele spannet falt to ganger, og både hundekjører og flere av hundene slo seg skikkelig. Et par av hundene ble også stokk stiv etterpå, som følge av slaget mot musklene.

– Jeg hadde to i sleden i syv mil inn til Neiden, og jobbet som faen med skistaven for å holde oppe farta. Jeg har ikke opplevd maken, men slik er jo også Finnmarksløpet.

Bra med hundene

– Hvordan var formen da du kom inn?

– Jeg var fysisk sliten, men det er jo bare godt. Det er jo tungt å ha to hunder liggende i sleden. Alle hundene som er satt ut nå, gikk på samme siden der jeg falt. Vi fikk kontrollert dem av veterinærene, og det er ingen muskelbrist, men de hadde slått seg og da blir muskulaturen stiv. Om et par dager er de fine.

VIDEO: Spannet ankommer Neiden:

– Du fortsetter med ti hunder?

– Å ja, og nå er det fram med skistaven for å hjelpe til å holde farta.

Flere har valgt å ta 16-timershvilen i Neiden, men i ettertid kan det se ut som om det har vært mest å vinne på å ta den enda tidligere. Problemet er at man ikke vet hvordan forholdene blir før man har vært gjennom løypa.

– Det var så ekstremt tøft med stormen over gaisene, og i skogen over fra Skoganvarre. Men det er noe man ikke vet der og da. Også det er noe av Finnmarksløpet.

Dag Torulf får instruksjoner fra arrangøren. Foto: Ole Chr. Gulbrandsen

Dag Torulf får instruksjoner fra arrangøren. Foto: Ole Chr. Gulbrandsen

God stemning

– Hvordan går det da, når fire hunder er ute?

– Det går godt. Det er kjempegod stemning i leiren, med mye fliring, og humøret er på topp. Birger har stekt torsketunger som bare det, nå, og da jeg kom inn, fikk jeg kjøttsuppe av Tore.

Torsketungene smakte forøvrig fortreffelig, rapporterer hundekjører og handlere etter middagen i campingvogna.

(teksten fortsetter under bildene)

Avslappet stemning etter en bedre middag i campingvogna. Foto: Birger Altmann

Avslappet stemning etter en bedre middag i campingvogna. Foto: Birger Altmann

Kokken Birger sørger for torsketunger til gjengen. Det er jo midt i sesongen ;) Foto: Ole Chr. Gulbrandsen

Kokken Birger sørger for torsketunger til gjengen. Det er jo midt i sesongen 😉 Foto: Ole Chr. Gulbrandsen

I natt setter spannet av gårde mot Kirkenes. Deretter begynner det virkelige racet, da handler det om å komme fort hjem.

– Har du vært med på et tøffere Finnmarksløp noen gang?

– Jeg vet ikke. Det er merkunderlig å kjøre i slagregn. Det er ekstremt mildt, og det har jeg aldri vært borti før. Alt blir forskjellig. Vi er hele tiden fokusert på det kalde, og da vet man hvordan man skal fore og sørge for dem. Det blir et helt annet perspektiv på det.

Aisa og gått fremme sammen med De Nero, som nå er ute. Shaien har også gjort en svært god jobb fremme, og er nok en kommende stjerne. De rutinerte lederne har fått gå lenger bak i spannet til det virkelig gjelder.

-ep-

2 responses to “God stemning etter tøff tur

  1. Håper at den gode pausen har gjort deg godt. Er sikker på at dere setter inn turbo farten når dere snur og er på tur hjem. P.s skal hilse så mye fra mammaen din og vi sender deg og hundene gode tanker og energi. Hilsen fra ho anka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s