Venter dramatikk


start_front NY

– Det er varmt og det går ikke så fort, men det går framover. Det er nok varmt for de fleste. Vi er nå oppe ved Sivertvannet, rapporterer Dag Torulf klokka 15.40.

Foran og bak er det hundespann i kolonne, og et lite stykke lenger unna begynner skyene å se faretruende ut. Ekstremværet Jorun nærmer seg, og meteorologene varsler sterk storm med 35-40 meter i kastene, i tillegg til sludd- og snøbyger.

– Det er stille for stormen. Jeg tro han smeller til ganske snart. Ser at skyene begynner å få ganske stor fart, så det blir spennende. Jeg tror det blir dramatikk første dagen. Med 25-30 sekundmeter blir det som å kjøre i en vegg. Hundene er vant til å gå i dårlig vær.

Spannet kjørte ut fra start klokka 12.28. Nøyaktig to timer senere satte Dag Torulf spannet i bevegelse ut fra Sorrisniva. Fra hundene har startet i Alta sentrum til de skal kjøre ut fra re-starten har de nøyaktig to timer på seg.

Handlerne Birger, Øyvind og Ole Christian er nå på vei med bilene til Soganvarre for å møte Dag Torulf på sjekkpunktet der, mens Svein kjører i forkant til Karasjok.

– Jeg har aldri sett ham så motivert, avslappet og fornøyd foran et løp før, som nå, forteller Birger etter at spannet er sendt avgårde.

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s