Jess, spannet er godkjent


veterinarer front

Se, så fornøyde veterinærer! Så skal det også sies at hundene skrudde på sjarmen da de kom på besøk. Fasiten er at de 14 hundene i Hammerfestspannet er mer enn klare til å sette avgårde i Finnmarksløpet 2014.

Det er et fornøyd trekløver på bildet, ikke minst Dag Torulf, men heller ikke veterinærene var tungbedt da Birger ba dem stille opp for et bilde. Hundene har blitt sjekket nøye, slik prosedyrene er foran løpet.

(teksten fortsetter under bildet)

Hundene blir undersøkt av veterinærer. Foto: Birger Altmann

Hundene blir undersøkt av veterinærer. Foto: Birger Altmann

Selv om det meste er unnagjort, er det fremdeles mange småting som gjenstår. I tillegg er det den tradisjonelle startbanketten fredag  kveld, hvor hundekjørerne blir presentert, får utdelt startnummer og ønsket lykke til. Stemningen under banketten pleier være preget av spenning og beundring av hundekjørerne som har tøffe døgn foran seg. Noen av gjestene holder nok ut en stund utover kvelden, men for kjørerne handler det om å få sovet godt, får våking blir det nok av i dagene som kommer. Det første spannet kommer kanskje i mål på ettermiddagen, onsdag. Mye avhenger imidlertid av forholdene i løypa.

Men allerede torsdag kveld var showet igang med Borealis vinterfestival. Her kom hundekjørerne opp på den kunstferdige scenen, laget av is og snø. Ser du godt etter på bildet under, ser du Dag Torulf.

(teksten fortsetter under bildet)

Fra isscenen i sentrum. Foto: Birger Altmann

Fra isscenen i sentrum. Foto: Birger Altmann

Dessuten har det selvfølgelig vært kjærestebesøk. Nina er på plass for å heie mannen sin avgårde. Fredagen var det også tid til å rusle litt rundt og slappe av.

-ep-

Dag Torulf og Nina foran en av snøskulpturene i Alta sentrum.

Dag Torulf og Nina foran en av snøskulpturene i Alta sentrum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s