Tre søstre


tundra_1

I kveld blir det klart: Hvilken logo skal Tundra, Sne og Frost ha på seg under Finnmarksløpet?

Mens vi venter på trekningen presenterer vi de tre siste hundene i spannet.

Tundra (3) er søster til Shaien og en kjempehund som overrasker. Hun skulle egentlig ikke bli med i fjor på hundremila, men ble likevel valgt inn i spannet. Hun var heller ikke snauere enn at hun gikk helt til målgang og gjorde en fremragende jobb. Selv om Tundra er en ganske anonym hund i flokken, er hu, for å bruke Dag Torulfs egene ord, ”steikandes god i bakkan”.  Tundra er også en god fartsholder, og er en av dem som setter trøkk i bakkene. Hun er også datter av Dina, og har nok mye av moren i seg.

Tundra

Tundra

Sne (3) har samme mor som Tundra og er godt synlig som den eneste hvite hunden i spannet. Det er kanskje ikke overraskende også slik hun fikk navnet. Sne er ei kraftfull tispe, kan være tøff og tåler ikke noe slinger i valsen. Hun har svært god apetitt, og sørger også indirekte for at flokkmedlemmer som ikke er like gode til å ta til seg føde under kjøring, spiser. Løsningen har vist seg å sette henne ved siden. Er ikke naboen raskt ute, er hun der i matskåla. Sne er ikke en leder, men til gjengjeld en veldig god spannhund.

Sne

Sne

Frost (3) er den tredje søsteren. Hun har gått alle løp og har aldri pådratt seg skader. Under veterinærtjenesten under Finnmarksløpet i fjor, slo veterinæren fast at hun var blant dem som kunne lagt ut på ei ny hundremil. Hun er i god fysisk form og har god psyke. Litt sen med å legge over i galopp, men om du prater til henne, gjør hun det. Hun har aldri slak line, og gjør jobben hun er satt til med glede.

Frost

Frost

One response to “Tre søstre

  1. Tilbaketråkk: Fit for fight | arcticmusher·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s