Ut på tur, aldri sur


"Gårdsgutten" Tore Amundsen kommer i fint driv.

«Gårdsgutten» Tore Amundsen kommer i fint driv.

Her kommer ”gårdsgutten” Tore susende avgårde. Helga har gått med til trening av spannet. Hyggelig er det å konstatere at gjennomsnittsfarten er stabilt høyere i år, enn tidligere.

Det er mye som skal stemme under et hundeløp, og detaljene er viktige. Den siste tida har det vært problemløsning for å øke komforten til kjøreren. Årsaken er at det de to siste årene var mye motvind, og for ikke å være vindfang og gjøre det tyngre for hundene er det allerede er, måtte Dag Torulf sitte på knær på fotbrettene. Noen minutter går fint, men når det er snakk om flere timer, må man finne på noe. Løsningen ble forlengelse av skiene på sleden og flytting av containeren ut av sleden og bak på skiene. Dermed har føreren noe å sitte på når det gjelder å dukke ned bak sleden. Problemet løst.

Fin utsikt fra sleden.

Fin utsikt fra sleden.

Enda viktigere er hundene. Snittfarten har økt betydelig. Dag Torulf beskriver det som en prosess der det gjelder å finne komfortfarta til spannet for å forebygge skader. I tillegg ønsker han en blanding av gangartene, slik at hundene ikke skal stivne.

De hyggelige erfaringene den siste måneden er at denne komfortfarta er høyere enn først antatt, noe som bør love godt.

Tore Amundsen følger på i godt driv.

Tore Amundsen følger på i godt driv.

Om lag 180 kilometer ble tilbakelagt i helga. Lørdagen gikk ferden fra Veslemoen via Guhkesgurra til Doggi og tilbake igjen og mot Biggas. Det blåste så kraftig at Dag Torulf og Tore til sist nesten ikke så handa foran seg, men også det er god trening.

Søndag gikk ferden til Skaidivannet og videre gjennom Guhkesgurra igjen.

-ep-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s